Transferdagboek 22/01: Diego Costa, Payet en Rooney

Reacties

De transfermarkt is open! Vanaf 1 januari kunnen clubs weer spelers halen, waardoor het weer gonst van geruchten en speculaties. Welke deals kunnen we verwachten? Dat lees je dagelijks op meerdere momenten van de dag in deze rubriek.

Transferdagboek 22/01: Diego Costa, Payet en Rooney

Nu Wayne Rooney definitief topscorer aller tijden van Manchester United is, is een zomerse transfer naar China volgens The Sun de volgende stap. De Chineze voetbalbazen willen de 31-jarige aanvaller naar de Super League lokken met een megacontract van een miljoen pond per week (!). Het degradeert zijn topsalaris bij United van drie ton per week tot een fooi. Rooney zou wel oren hebben naar het lucratieve avontuur na dertien jaar op Old Trafford, waar hij niet meer op een basisplaats kan rekenen.

Ook voor Diego Costa lonken de gouden bergen uit China, maar Chelsea wil volgens The Times alleen meewerken aan een transfer als het 150 miljoen euro krijgt voor zijn clubtopscorer, die na een relletje in genade is aangenomen. Volgens manager Antonio Conte wil Diego Costa echter gewoon op Stamford Bridge blijven. Ook doelman Thibaut Courtois sprak zijn steun uit voor de Spaanse international. 'Niemand in de ploeg heeft aan hem getwijfeld. Hij geeft altijd alles, Diego staat niet ter discussie. Dat kan je zien in elke wedstrijd die hij speelt.'

Dat kan van Dimitri Payet niet gezegd worden. De Franse spelmaker maakt zichzelf onmogelijk bij West Ham United, omdat hij wegens persoonlijke redenen een transfer naar zijn oude club Olympique Marseille wil afdwingen. Er zijn echter meer kapers op de kust vanuit Frankrijk. Olympique Nice zou Payet willen huren, terwijl Paris Saint-Germain al langer interesse heeft in de Franse international. The Hammers houden in de onderhandelingen met Marseille vast aan de vraagprijs van veertig miljoen euro, waardoor een deal niet van de grond komt.

Meer transfernieuws uit Frankrijk. Olympique Lyon wil na Memphis Depay ook Javier Hernández aantrekken, zo weet Le Parisien. Het contract van Chicharito bij Bayer Leverkusen loopt nog maar anderhalf jaar door. De Mexicaanse spits wil echter pas in de zomer over een transfer nadenken. Zeker als Lyon na dit seizoen de al langer door Europese topclubs begeerde Alexandere Lacazette kwijtraakt, is de voormalig speler van Manchester United een interessante optie. Lyon zou ook Leon Bailey (RC Genk) en Adnan Januzaj (Sunderland) volgen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.