Transferdagboek 26/01: Bailey, Ivanovic en Gnabry

Reacties

De transfermarkt is open! Tot en met 31 januari kunnen clubs nog spelers halen, waardoor het weer gonst van geruchten en speculaties. Welke deals kunnen we verwachten? Dat lees je dagelijks op meerdere momenten van de dag in deze rubriek.

Transferdagboek 26/01: Bailey, Ivanovic en Gnabry

De overgang van Leon Bailey naar Bayer Leverkusen zou op een oor na zijn gevild. De Bundesliga-club heeft volgens Het Laatste Nieuws een akkoord bereikt met Racing Genk over de transfer. Het kamp-Bailey had al overeenstemming bereikt over de persoonlijke voorwaarden. De aanvaller deed er alles aan een transfer af te dwingen; zo meldde hij zich deze week enkele keren niet op de training van Racing Genk.

Serge Gnabry blijft deze winter trouw aan Werder Bremen, vermeende belangstelling van Bayern München ten spijt én een gelimiteerde afkoopsom van acht miljoen euro. 'Hij blijft deze winter en ik raad hem zelfs aan nog twee of drie jaar te blijven', zegt zijn vader Jean-Hermann Gnabry in gesprek met Bild. 'Hij moet eerst een lange periode goed presteren bij Bremen voordat hij een volgende stap zet. Serge staat er zelf ook zo in.' Bremen nam aanvaller Gnabry afgelopen zomer over van Arsenal.

Zenit Sint-Petersburg heeft goede hoop op de komst van Branislav Ivanovic. De 32-jarige Serviër mag vertrekken bij Chelsea, waar zijn contract komende zomer expireert. Volgens de London Evening Standard azen ook West Ham United, Everton, West Bromwich Albion en Leicester City op Ivanovic. Zenit ligt op pole position: de Russische topclub is naar verluidt al begonnen met de onderhandelingen met de verdediger.

Celtic heeft volgens Sky Sports een bod van Chelsea op keeper Craig Gordon geweigerd. De Premier League-koploper struint de markt af op zoek naar een vervanger voor Asmir Begovic, die in principe groen licht heeft gekregen om te vertrekken. Het binnenhalen van Gordon lijkt geen onmogelijke missie: de 34-jarige doelman heeft een contract dat komende zomer al afloopt. Volgens Schotse media is Celtic bereid om zaken te doen als Chelsea een hoger bod uitbrengt.

Juventus staat op het punt opnieuw toe te slaan op de transfermarkt. Tuttosport meldt dat Rodrigo Bentancur voor een transfer naar De Oude Dame staat. De negentienjarige Uruguayaan staat momenteel nog onder contract bij Boca Juniors. Als onderdeel van de deal rond Carlos Tévez, die in 2015 Juve verruilde voor Boca, dwong de Italiaanse topclub verschillende opties op talenten van de Argentijnse grootmacht af.

Middlesbrough heeft zijn pijlen gericht op Jesé Rodríguez. Dat heeft manager Aitor Karanka donderdag tijdens zijn persconferentie bevestigd. De twee werkten eerder samen bij Real Madrid, waar Karanka de assistent van José Mourinho was. 'Dit is voor Jesé een belangrijk moment in zijn loopbaan en ik hoop hem te overtuigen', aldus Karanka over de aanvaller die het bij Paris Saint-Germain niet naar zijn zin heeft. Een huurperiode bij Las Palmas zou voor Jesé ook een optie zijn. De spits is afkomstig van de Canarische Eilanden.

Meer over Middlesbrough: Gaston Ramírez heeft een transferverzoek ingediend. De Uruguayaan kan naar Leicester City, maar Boro wil nog niet meewerken aan een transfer. Een eerste aanbieding is al afgewezen.

De 26-jarige Gastón Ramírez scoorde dit seizoen in de Premier League twee keer voor Middlesbrough. De Uruguayaan heeft een verleden bij onder andere Southampton.
De 26-jarige Gastón Ramírez scoorde dit seizoen in de Premier League twee keer voor Middlesbrough. De Uruguayaan heeft een verleden bij onder andere Southampton.

Chelsea en Real Madrid hebben blijkbaar beide iets wat de ander graag wil. De twee topclubs kunnen dan ook om de tafel, waarbij alvast een eerste stap is gezet. Volgens The Sun is manager Antonio Conte namelijk bereid mee te werken aan een transfer van keeper Thibaut Courtois richting de Spaanse hoofdstad.

De Italiaanse manager doet dat niet zomaar, want hij stemt alleen in als Chelsea daardoor in staat is Álvaro Morata te verwelkomen op Stamford Bridge. Een van zijn laatste transfers als trainer van Juventus was het vastleggen van de Spaanse spits in 2014. Twee jaar later kocht Real Madrid voor dertig miljoen euro Morata terug.

Conte heeft volgens The Daily Star bot gevangen bij Atalanta Bergamo in zijn pogingen Franck Kessié voor zich te winnen. De dertig miljoen euro kon de Italiaanse club niet verleiden om de Nieuwe Yaya Touré af te staan. Maar toch hoopt de Chelsea-manager nog zaken te doen met Atalanta. Volgens Gazzetta dello Sport hebben The Blues wel concurrentie in de strijd om Andrea Conti. Ook Sevilla zit achter de 22-jarige verdediger aan, die zo'n vijftien miljoen euro moet kosten.

Chelsea doet meer pogingen het middenveld van vers bloed te voorzien, al dan niet deze transferperiode. Volgens het Chileense El Mercurio is er een bod in de maak van ruim 65 miljoen euro, waarmee Chelsea komende zomer Bayern München hoopt te overtuigen de Chileense middenvelder Arturo Vidal te laten gaan.  

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.