Transferdagboek 29/01: Necid, Nani, Zaha en Noboa

Reacties

De transfermarkt is open! Tot en met 31 januari kunnen clubs nog spelers halen, waardoor het weer gonst van geruchten en speculaties. Welke deals kunnen we verwachten? Dat lees je dagelijks op meerdere momenten van de dag in deze rubriek.

Transferdagboek 29/01: Necid, Nani, Zaha en Noboa

Ajax krijgt mogelijk in de Europa League meer bekende gezichten tegenover zich. Want aanstaande opponent Legia Warschau maakt er werk van om naast Valeri Qazaishvili met Tomás Necid een andere voormalige Eredivisie-kracht voor zich te winnen. De Tsjechische spits, bij Bursaspor op een zijspoor beland, zou volgens Poolse media de overgang maandag afronden.

Een terugkeer van de dertigjarige Nani op de Engelse velden lijkt (nog) niet aan de orde. De Portugese aanvaller, die 230 duels speelde voor Manchester United, werd in verband gebracht met Hull City. Maar manager Marco Silva heeft de speculaties naar het rijk der fabelen verwezen, al zette hij de deur wel op een kier. 'Tot nu toe zijn de geruchten over Nani niet waar, maar we zullen zien. We hebben nog twee dagen om onze selectie te versterken.' Sinds afgelopen zomer speelt Nani voor Valencia.

Tottenham Hotspur houdt zich nog koest op de transfermarkt. Maar dat gaat enkele dagen voor het sluiten van de markt veranderen, zo verwacht The Sun. Crystal Palace zou namelijk een bod van dertig miljoen euro hebben ontvangen op de Ivoriaan Wilfried Zaha, die afgelopen zomer ook al in beeld was bij Spurs.

PSV hoeft schijnbaar niet een nieuw bod te verwachten van Zenit Sint-Petersburg op Davy Pröpper. De Russische club heeft na het eerste afgewezen bod op de Oranje-international volgens Sport-Express de interesse verlegd naar Christian Noboa. De 31-jarige international van Ecuador speelt voor FK Rostov, afgelopen najaar een van de tegenstanders van PSV in de Champions League. Bij die club zijn ze op de hoogte van de belangstelling van Zenit, dat schijnbaar een contract voor tweeënhalf jaar heeft klaarliggen voor Noboa. Binnen enkele dagen wordt duidelijkheid verwacht.

Gaat Zenit na het afgewezen bod op Pröpper voor Noboa? In de Champions League stonden de twee tegenover elkaar.
Gaat Zenit na het afgewezen bod op Pröpper voor Noboa? In de Champions League stonden de twee tegenover elkaar.

Volgens Marca tekent Jesé Rodríguez op korte termijn voor Las Palmas. De 23-jarige aanvaller komt op huurbasis over van Paris Sanit-Germain, nadat de onderhandelingen vrijdag hun climax kenden. De op Gran Canaria geboren Spanjaard wilde maar al te graag tekenen voor zijn jeugdliefde, die een akkoord bereikte met PSG door een aanzienlijk deel van het jaarsalaris (2,8 miljoen euro) van Jesé voor haar rekening te nemen.

In Italië staan er ook twee deals op het punt van afronden. Zo heeft AS Roma volgens diverse media de strijd om Franck Kessié gewonnen. De Ivoriaanse revelatie op het middenveld van Atalanta komt in de zomer voor 25 miljoen euro naar Rome. De werkgever van Kevin Strootman laat hem het seizoen afmaken bij Atalanta, dat ook aanbiedingen van Arsenal, Chelsea, Juventus en Paris Saint-Germain had. Manolo Gabbiadini gaat de Serie A verlaten. Napoli zou met Southampton eindelijk een akkoord hebben voor de overbodige spits, die twintig miljoen euro kost.

Het lijkt er dan toch echt van te komen, de transfer van Wayne Rooney naar China. Volgens The Daily Mirror heeft de clubleiding van Manchester United, inclusief manager José Mourinho, haar akkoord gegeven voor het vertrek van de kersverse clubtopscorer aller tijden. Aanvankelijk was er sprake van dat Rooney pas in de zomer zou vertrekken, maar mogelijk komt de deal volgende maand al rond nog voor de start van het Chinese seizoen. De in het Aziatische land immens populaire Rooney kan in drie jaar tijd 165 miljoen euro verdienen, meer dan in zijn hele loopbaan in Engeland.

United zou zich schikken in het vertrek van de clubicoon, omdat daarmee ruimte komt in het salarisbudget om Antoine Griezmann aan te trekken. De Fransman moet komende zomer voor een recorddeal van circa 115 miljoen euro overkomen van Atlético Madrid. Volgens The Daily Mail krijgen The Red Devils daarbij concurrentie van Arsenal, dat de poging afgelopen zomer nog zag mislukken. Maar of Griezmann daadwerkelijk naar de Premier League komt, hangt af van de bereidheid van Atlético om mee te werken aan de transfer van de spits die nog tot 2021 vastligt.

Het belooft de laatste dagen van de transfermarkt ook een heftige strijd te worden om de handtekening van Leandro Paredes. AS Roma wil de Argentijnse spelmaker verkopen wegens de Financial Fair Play-regelgeving. Dat heeft de interesse gewerkt van onder meer Liverpool en Juventus. The Daily Mirror stelt dat The Reds vastberaden zijn de concurrentie uit de Premier League af te troeven met een bod van dertig miljoen euro. Juventus is volgens Corriere dello Sport bereid 25 miljoen euro te betalen, maar Roma ziet Paredes liever naar de Premier League vertrekken.

Wellicht dat Juventus zelf zijn trainer naar Engeland ziet gaan. Volgens The Sunday Express heeft Arsenal met Massimiliano Allegri gesproken over de erfenis van Arsène Wenger, wiens aflopende contract nog altijd niet is verlengd. Allegri zou wel oren hebben naar het aanbod, omdat hij de degens zou kunnen kruisen met Chelsea-manager Antonio Conte, zijn voorganger in Turijn. De Italiaanse succescoach is niet de enige optie van The Gunners. Ook RB Leipzig-trainer Ralph Hasenhüttl zou bijvoorbeeld zijn gepolst.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.