Klaasen maakt eerste profgoal, eigen doelpunt Swinkels

Op bijna ieder continent zijn op dit moment wel Nederlanders actief. In de rubriek Landgenoten over de Grens belicht Voetbal International hun prestaties.

• Een negatieve hoofdrol voor Ryan Babel in de competitiewedstrijd tegen Antalyaspor (1-1) • De aanvaller van Kasimpasa kreeg een kwartier voor tijd de rode kaart • In Antalya kwam de ploeg van trainer Shota Arveladze tien minuten na rust op voorsprong dankzij voormalig Roda JC-aanvaller Sanharib Malki • Nog geen tien minuten later bepaalde Gokcek Vederson de eindstand op 1-1 • Namens Kasimpasa speelde Ryan Donk de hele wedstrijd in het hart van de defensie • Door het gelijkspel loopt de achterstand van nummer twee Kasimpasa op koploper Fenerbahçe op tot acht punten •

• Waar achtervolger Kasimpasa naliet te winnen, deed de koploper dat wel • Fenerbahçe had de nodige moeite met Çaykur Rizespor, maar pakte dankzij de winnende treffer van de Kameroener Pierre Webó wel de volle winst • De overige doelpuntenmakers waren Leony Leonard Kweuke (Çaykur Rizespor) en Cristian (Fenerbahçe) • Dirk Kuijt maakte de wedstrijd vol namens Fenerbahçe •

• Anderlecht was zaterdagavond een maatje te groot voor Waasland-Beveren • In Brussel won de regerend landskampioen met 2-0 dankzij treffers van Aleksander Mitrovic en Ronald Vargas • Trainer John van den Brom liet Demy de Zeeuw buiten de wedstrijdselectie, terwijl Bram Nuytinck negentig minuten moest toekijken vanaf de reservebank • Anderlecht blijft door de overwinning in het spoor van koploper Standard Luik • De achterstand bedraagt drie punten, al speelde Anderlecht daarvoor wel een wedstrijd meer •

• Een eigen doelpunt van Arjan Swinkels heeft bijgedragen aan de 3-1 thuisnederlaag van Lierse SK tegen AA Gent • Swinkels zette het elftal van trainer Stanley Menzo in de achtste minuut op een 1-0 achterstand • In de tweede helft liepen de bezoekers, waar Sergio Padt in het doel stond, uit naar een 3-1 zege • Oud-Feyenoorder Karim Saïdi maakte vijf minuten voor tijd de eretreffer voor Lierse en werd een minuut later met zijn tweede gele kaart – en dus rood – van het veld gestuurd •

Robert Klaasen heeft het eerste doelpunt in zijn professionele carrière gemaakt • Hij maakte drie minuten voor tijd de 1-1 voor KV Kortrijk tegen Sporting Charleroi en redde daarmee een punt voor zijn club • Klaasen was in de 73ste minuut als invaller in het veld gekomen • De twintigjarige middenvelder maakte deze zomer de overstap van AZ naar Kortrijk •

• Ludogorets Razgrad, waar Virgil Misidjan de negentig minuten volmaakte, leed tegen Levski Sofia op eigen veld een nederlaag • De vroege treffer van Larsen Touré bleek beslissend in een wedstrijd, waarbij de scheidsrechter regelmatig handelend op moest treden • Levski-verdediger Dustley Mulder kreeg een van de achttien gele kaarten die de arbiter over zestien spelers verdeelde • Twee spelers kregen rood na twee keer geel • Ondanks het verlies blijft Ludogorets koploper, met Levksi als nummer vier op tien punten • De Kaapverdiaanse Rotterdammer Garry Mendes Rodrigues werd bij Levski in de slotfase gewisseld •

• Barnet, afgezakt naar het vijfde niveau in Engeland, heeft zaterdag met 1-0 gewonnen van Dartford • Manager Edgar Davids haalde als speler het einde van de wedstrijd niet • De oud-international kreeg in de 83ste minuut zijn tweede gele kaart van de wedstrijd • In de laatste acht duels heeft Davids de nodige waarschuwingen geïncasseerd; vier keer geel en tweemaal rood •