Kane kroont zich tot topscorer, Giroud kwelt Krul

Reacties

Harry Kane kroonde zich zaterdag met een hattrick voor een winnend Tottenham Hotspur tot topscorer van de Premier League. Olivier Giroud was namens Arsenal met twee goals op zijn beurt verantwoordelijk voor de nederlaag van Tim Krul en Daryl Janmaat.

Kane kroont zich tot topscorer, Giroud kwelt Krul

Tottenham Hotspur – Leicester City 4-3
Bij The Spurs beleefde doelman Michel Vorm uiteindelijk een prettige middag, hoewel het voor zijn concurrent een dramatische wedstrijd werd. Al na vier minuten moest eerste doelman Hugo Lloris zich met een op het oog zware blessure laten vervangen, waardoor Vorm zijn competitiedebuut voor de Londenaren maakte.

Vanuit het doel zag de Nederlander hoe de dit seizoen in bloedvorm verkerende spits Harry Kane (hoofdfoto) de stand met een intikker en een gelukkige inzet al binnen het kwartier op 2-0 zette. Hij sloot daarmee de week waarin hij voor het eerst werd opgeroepen voor het Engelse nationale elftal fraai af. Jamie Vardy bepaalde de ruststand op 2-1 waarna Wes Morgan vlak na de pauze zelfs gelijkmaakte.

De hekkensluiter mocht hopen op een goed resultaat, maar dat was buiten Kane gerekend. Vanaf de strafschopstip maakte hij 3-2, hetgeen alweer zijn negentiende doelpunt van het seizoen betekende. Daarmee is de 21-jarige spits nu topscorer van de Premier League. Hij passeert Diego Costa, de maker van achttien goals komt zondag in actie op bezoek bij Hull City. Door een eigen goal van Leicester-verdediger Jeffrey Schlupp en een goal van David Nugent werd de eindstand een spectaculaire 4-3.

Newcastle United – Arsenal 1-2
Bij Newcastle beleefde een andere Nederlandse keeper een minder plezierige dag. De thuisploeg hield tegen Arsenal een kwart wedstrijd stand, maar daarna was het Olivier Giroud (foto onder) die doelman Tim Krul binnen korte tijd twee keer verschalkte. Bij zijn eerste goal verlengde hij een kopbal van Danny Welbeck wat gelukkig met de knie en met het hoofd verdubbelde hij de voorsprong.

Vlak na rust bracht Moussa Sissoko de spanning terug, waarna Newcastle op jacht ging naar de gelijkmaker. Daar was het middels onder meer een schot rakelings naast van Daryl Janmaat – voor de gelegenheid opgesteld als centrale verdediger – nog dichtbij, maar hij viel niet. Door de winst blijft Arsenal derde, op een punt van nummer twee Manchester City. Koploper Chelsea lijkt met vier punten meer en twee wedstrijden minder uit zicht.

Aston Villa – Swansea City 0-1
Manager Tim Sherwood van The Villans had afgelopen week al lovende woorden over voor Leandro Bacuna. De Nederlander verving de vaste rechtsback Alan Hutton vorige week namelijk prima en mocht daar ook zaterdag spelen. De teruggekeerde Hutton begon als linksback. Beiden voerden hun verdedigende taken lange tijd prima uit, maar moesten in de slotfase buigen voor een treffer van Bafetimbi Gomis: 0-1.

Stoke City – Crystal Palace 1-2
Het duel begon voor de ploeg van Erik Pieters nog goed. Nadat een vrije trap van Charlie Adam wat gelukkig voor de voeten van Mame Biram Diouf kwam, tekende de Senegalees voor 1-0. Door goals van Glenn Murray (strafschop) en Wilfried Zaha (na niet echt attent verdedigen van Pieters) stond het halverwege echter 1-2. Dat bleek ook de eindstand.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.