Sherwood door Bacuna in lastig parket gebracht

Reacties

Leandro Bacuna heeft Aston Villa-manager Tim Sherwood voor een dilemma gesteld. Zijn optreden tegen Sunderland dwingt de coach tot een 'moeilijke beslissing'.

Sherwood door Bacuna in lastig parket gebracht

Het voorbije competitieduel bij Sunderland was Bacuna als rechtsback een van de uitblinkers, onder meer met twee assists. Die wedstrijd verving hij de vaste optie Alan Hutton.

'Ik heb een moeilijke beslissing te nemen', blikt Sherwood vooruit op Villa's thuisduel met Swansea City van komende zaterdag. 'Want Leandro was tegen Sunderland uitstekend. Hij weet wat er op die positie van hem gevraagd wordt en hij heeft de kwaliteit om mee op te komen.'

Voor Bacuna was het pas zijn tiende optreden in de Premier League dit seizoen. De vorige jaargang kwam hij nog tot 35 optredens, eveneens als vleugelverdediger. Hutton, 43-voudig Schots international, was de tweede helft van seizoen 2013/14 op huurbasis actief voor Bolton Wanderers.

Sherwood wikt en weegt tussen Bacuna en Hutton. 'Sinds mijn komst hoefde ik dergelijke keuzes niet te maken omdat veel spelers geblesseerd waren. Hutton of Bacuna, een lastige keuze. Maar als trainer is het niet erg om luxeproblemen te hebben. Ook al hebben we nog wel de nodige problemen in verdedigend opzicht.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.