VI Live: alle hoogtepunten van zaterdag op een rijtje

Reacties

Om ook tijdens wedstrijden op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen is er VI Live, waar het (inter)nationale voetbal op de voet gevolgd wordt.

VI Live: alle hoogtepunten van zaterdag op een rijtje

Hier eindigt VI Live voor vandaag. Dit blog is nu gesloten, zondag zijn we er weer.

23.55 uur: EINDSTANDEN PRIMERA DIVISIÓN
Geen winnaar bij het degradatieduel tussen Granada en Eibar. Nordin Amrabat kon met Málaga als invaller het tij niet keren tegen Rayo Vallecano. Zondag (21.00 uur) zijn in Spanje natuurlijk alle ogen gericht op El Clásico tussen FC Barcelona en Real Madrid.

De uitslagen:
Rayo Vallecano – Málaga 1-0
Levante – Celta de Vigo 0-1
Athletic de Bilbao – Almería 2-1
Granada – Eibar 0-0

23.19 uur: EINDSTAND NACIONAL - FC PORTO 1-1
FC Porto verzuimt te profiteren van de misstap van koploper Benfica. Cristian Tello maakte vlak voor rust nog wel 0-1, maar na een uur bracht Wagner de thuisclub langszij. Bruno Martins Indi bleef negentig minuten op de bank. Porto staat nu drie punten achter op de lijstaanvoerder. De twee topclubs treffen elkaar nog op 26 april.

22.39 uur: EINDSTAND AC MILAN - CAGLIARI 3-1
Jeremy Ménez maakte na een dubieus verkregen penalty (overtreding buiten het strafschopgebied) aan alle onzekerheid een einde. Overtuigend was het niet van de thuisclub, maar de punten tellen. Marco van Ginkel speelde de hele wedstrijd, Nigel de Jong kreeg geel en werd drie minuten voor tijd gewisseld.

22.35 uur: EINDSTAND AZ - SC CAMBUUR 2-1
AZ bracht na rust niet meer wat het in het eerste halfuur liet zien, met de gelijkmaker van Bartholomew Ogbeche tot gevolg. Uiteindelijk zorgde Markus Henriksen op de valreep voor de Alkmaarse winst.

22.33 uur: HENRIKSEN IN DE EXTRA TIJD
Na een knappe rush houdt Simon Poulsen het overzicht. Op de rand van de zestien staat Markus Henriksen klaar om de 2-1 voor AZ binnen te schuiven.

22.27 uur: HUPPERTS OP DE PAAL
Aron Jóhannsson is bij AZ vervangen door Guus Hupperts en die schiet bijna de 2-1 binnen; zijn inzet rolt op de buitenkant van de paal. Nog vijf minuten in Alkmaar.

22.04 uur: CLUBRECORD VOOR OGBECHE
Bartholomew Ogbeche maakt zijn twaalfde van het seizoen en evenaart daarmee het clubrecord van Robin Nelisse als meest trefzekere Cambuur-spits in de Eredivisie in een seizoen. En niet onbelangrijk: AZ - SC Cambuur staat nu 1-1.

22.00 uur: GROTE KANS AZ
Bij Cambuur staat na een blessure bij keeper Leonard Nienhuis nu Harm Zeinstra onder de lat. En bijna kon hij de bal uit zijn net graaien, maar Markus Henriksen schiet de rebound na een inzet van de net ingevallen Dabney Dos Santos hoog over.

21.53 uur: MEXÈS MAAKT FOUT GOED
Twee goals snel achter elkaar in San Siro. Eerst profiteert Diego Farias namens Cagliari van geblunder bij Philippe Mexès, maar de Fransman maakt zijn fout meteen weer goed met een fraai doelpunt (2-1).

21.43 uur: EINDSTANDEN JUPILER LEAGUE
Melvin Platje redt een punt voor VVV-Venlo, belangrijk in de strijd om de vierde periode. De Venlonaren staan nu tweede achter NEC, dat al een periode heeft.

De eindstanden:
De Graafschap – Jong Ajax 3-0
Fortuna Sittard – VVV-Venlo 1-1

21.38 uur: RUSTSTAND AC MILAN – CAGLIARI 1-0
Met Marco van Ginkel en Nigel de Jong op het middenveld staat AC Milan voor in San Siro. Jeremy Ménez is de doelpuntenmaker.

21.36 uur: EINDSTAND HERACLES ALMELO – SC HEERENVEEN 1-4
Het zag er halverwege niet naar uit, maar SC Heerenveen wint na rust eenvoudig in Almelo.

21.36 uur: EINDSTAND WILLEM II – FC DORDRECHT 2-1
Afgelopen in Tilburg, waar FC Dordrecht de laatste strohalm niet kon grijpen. Acht punten is de achterstand op nummer zeventien Go Ahead Eagles. Willem II staat achtste.

21.32 uur: RUSTSTAND AZ – SC CAMBUUR 1-0
AZ is sterker en staat halverwege op voorsprong. Aron Jóhannsson oogt gretig met de Amerikaanse bondscoach Jürgen Klinsmann op de tribune, maar kwam nog niet tot scoren.

21.31 uur: AANSLUITINGSTREFFER BIEKMAN
Anthony Biekman profiteert van een misser van keeper Kostas Lamprou en schuift 2-1 binnen. Toch nog even spanning bij Willem II tegen FC Dordrecht.

21.26 uur: DOELPUNT MARK UTH
Het is over en uit in Almelo. Na bijna anderhalve maand zonder treffer schuift Mark Uth weer eens een bal binnen namens Heerenveen. De ex-Heraclied ontneemt zijn voormalige werkgever het laatste sprankje hoop in deze wedstrijd: 1-4.

21.17 uur: SLAGVEER MET ZIJN TWEEDE
Mark Uth had iets heel moois in zijn hoofd tegen zijn oude club Heracles. De spits van SC Heerenveen dacht aan een solo tussen drie verdedigers door. Hij strandt en met veel geluk komt de bal voor de voeten van Luciano Slagveer, die zijn tweede van de avond maakt voor SC Heerenveen (1-3).

LANDGENOTEN: Ola John heeft een dure nederlaag geleden met Benfica (2-1). Hij speelde het laatste kwartier mee tegen het Rio Ave van Marvin Zeegelaar, die geel kreeg. Bruno Martins Indi kan de ploeg uit Lissabon vanavond met FC Porto tot op een punt naderen als hij wint bij Nacional.

21.03 uur: DOELPUNT SC HEERENVEEN
Sam Larsson zet SC Heerenveen voor de tweede keer tijdens het duel met Heracles op voorsprong (1-2). Hij krult de bal fraai binnen vanaf de rand van de zestien. De aangever is ex-Heraclied Mark Uth.

21.01 uur: BEN SAHAR MET ZIJN TWEEDE
Filip Kurto krijgt een pegel van Samuel Armenteros niet onder controle, maar Ben Sahar is er als de kippen bij om de rebound binnen te trappen. Het is 2-0 bij Willem II tegen Dordrecht.

20.57 uur: GUDELJ BENUT PENALTY
Nemanja Gudelj benut een door hemzelf versierde strafschop. Kleine kanttekening: de overtreding werd buiten de zestien gemaakt door Wout Droste. AZ – Cambuur is 1-0.

20.46 uur: DREIGENDE SFEER IN DEVENTER
Voor de supporters van Go Ahead Eagles is de maat vol na de vijfde nederlaag op rij. Ze verzamelen zich na afloop van het verloren duel met Vitesse (0-2) voor de hoofdingang van het stadion om verhaal te komen halen bij de verantwoordelijken. De persconferentie is wegens de dreigende sfeer afgelast.

20.45 uur: AFTRAP AZ – SC CAMBUUR
Onder het toeziend oog van de Amerikaanse bondscoach Jürgen Klinsmann neemt AZ het op tegen een gehavend Cambuur.

De opstellingen
AZ: Esteban; Johansson, Gouweleeuw, Hoedt, Poulsen; Henriksen, Haye, Gudelj; Berghuis, Jóhannsson, Tankovic.
Cambuur: Nienhuis; Droste, Reijnen, Bijker, Vytas; Bakker, De Ridder, El Makrini; Rosheuvel, Ogbeche, Narsingh.

20.45 uur: AFTRAP AC MILAN – CAGLIARI
Met Nigel de Jong en Marco van Ginkel in de basis neemt AC Milan het op tegen Cagliari.

20.35 uur: RUSTSTANDEN JUPILER LEAGUE
De thuisclubs doen het goed. Dean Koolhof was trefzeker tegen Jong Ajax, Roel Janssen zette Fortuna op voorsprong in de Limburgse derby tegen VVV.

De ruststanden:
De Graafschap – Jong Ajax 1-0
Fortuna Sittard – VVV-Venlo 1-0

20.31 uur: RUSTSTAND WILLEM II – FC DORDRECHT 1-0
De Europese droom komt bij deze stand wat dichterbij voor de Tilburgers, met de huidige tussenstanden naderen ze Heerenveen tot vier punten.

20.31 uur: RUSTSTAND HERACLES ALMELO – SC HEERENVEEN 1-1
Geen treffers meer in Almelo na een levendig eerste kwartier. Maar de thuisclub was er nog twee keer dicht bij. Denni Avdic raakte de paal en een treffer van Wout Weghorst werd wegens buitenspel afgekeurd.

20.24 uur: DOELPUNT WILLEM II
Ben Sahar was al een paar keer in de buurt van een treffer, maar nu is het raak. Vlak voor rust zet hij Willem II op 1-0.

20.22 uur: EINDSTAND SCHALKE 04 – BAYER LEVERKUSEN 0-1
Duur puntenverlies voor de ploeg van Klaas-Jan Huntelaar, die nu vijf punten achterstaat op een plek die rechtgeeft op (voorrondes van de) Champions League.

20.20 uur: EINDSTAND WEST HAM UNITED - SUNDERLAND
Dick Advocaat verlies bij zijn debuut ongelukkig bij West Ham United, door een late treffer van Diafra Sakho. De voorsprong op nummer achttien Burnley, dat ook verloor, blijft een punt.

20.18 uur: EINDSTAND GO AHEAD EAGLES - VITESSE 0-2
Acht overwinningen in de laatste negen duels, petje af voor Vitesse. De Arnhemmers waren superieur en hadden het alleen vlak na rust even moeilijk. Totdat Mickey van der Hart zich verkeek op de stuiterbal van Marko Vejinovic.

20.15 uur: DOMPER VOOR DICK ADVOCAAT
Het debuut van Dick Advocaat bij Sunderland leek uit te lopen op een doelpuntloos gelijkspel, maar Diafra Sakho knalt in de 88ste minuut de 1-0 binnen voor West Ham United.

20.05 uur: EINDSTAND KASIMPASA - GALATASARAY 2-3
Het schokeffect dat de nieuwe hoofdtrainer Jan Wouters teweeg bracht bij Kasimpasa, duurde helaas voor zijn ploeg maar een klein uur. Daarna nam Galatasaray de touwtjes in handen. De winnende was van Burak Yilmaz.

20.03 uur: RENTREE ADAM JOHNSON
Nog geen treffers bij West Ham - Sunderland, maar wel de rentree van sterspeler Adam Johnson in de ploeg van Dick Advocaat. De linkspoot raakte in opspraak na vermeende betrokkenheid bij een zedendelict en verboden wapenbezit. Sunderland hief deze week zijn voorlopige schorsing op. Het politie-onderzoek loopt nog.

20.01 uur: BRUNS MET DE GELIJKMAKER
Wat een flater van Kenny Otigba. Thomas Bruns profiteert van zijn slechte terugspeelbal en maakt keurig af. Heracles - Heerenveen is 1-1.

19.51 uur: DOELPUNT SC HEERENVEEN
Wat staat Luciano Slagveer daar vrij en dat is goed gezien door Younes Namli. Koeltjes schuift Slagveer de 0-1 binnen in het Polman Stadion bij Heracles - Heerenveen.

19.50 uur: VENIJNIGE VEJINOVIC
Wat een venijnig schot van Marko Vejinovic, met een stuit vlak voor de neus van Mickey van der Hart. De keeper verkijkt zich volledig op het schot, Go Ahead Eagles - Vitesse staat nu 0-2.

LANDGENOTEN: Gino van Kessel (ex-Almere City FC) heeft de openingstreffer gemaakt voor een winnend AS Trencin (3-0), de koploper in de Slowaakse Fortuna League. Ryan Koolwijk deed het laatste kwartier mee in die wedstrijd tegen middenmoter Dunajska Streda.

19.45 uur: AFTRAP HERACLES ALMELO – SC HEERENVEEN
Na een minuut applaus voor de vrijdag overleden clublegende Steve Mokone, gaat Heracles weer over tot de orde van de dag. Punten sprokkelen, want NAC is door zijn overwinning van vrijdag op gelijke hoogte gekomen.

De opstellingen:
Heracles: Castro; Breukers, Koenders, Zomer, Fledderus; Vujicevic, Cziommer, Avdic; Bruns, Weghorst, Darri.
Heerenveen: Nordfeldt, Marzo, Van Aken, Otigba, Schmidt, De Roon, Bikel, Namli, Slagveer, Uth, Larsson.

19.45 uur: AFTRAP WILLEM II – FC DORDRECHT
Vorig seizoen speelde FC Dordrecht in Tilburg in de strijd om promotie naar de Eredivisie. Nu gaat het enkel om overleven en moet het punten te pakken om niet na een jaar al te degraderen.

De opstellingen:
Willem II: Lamprou; Van der Struijk, Peters, Dries Wuytens, Dijks; Stijn Wuytens, Haemhouts, Messaoud; Sahar, Armenteros, Ondaan.
Dordrecht: Kurto; Van Deelen, Haddad, Steenvoorden, Gosens; Fortes, Van Overeem, Klaiber; Lewis, Lieder, Korte.

19.45 uur: AFTRAP JUPILER LEAGUE
De ogen zijn onder andere gericht op De Vijverberg, waar Viktor Fischer bij Jong Ajax na lang blessureleed zijn eerste speelminuten maakt. Zijn eerste basisplaats sinds 13 maanden, toen met de hoofdmacht van Ajax tegen AZ (4-0).

Het programma
De Graafschap - Jong Ajax
Fortuna Sittard - VVV-Venlo

19.21 uur: GALATASARAY ONTWAAKT
Binnen vijf minuten scoort Cim Bom Bom tweemaal. Selcuk Inan en Umut Bulut maken het 2-2 bij Kasimpasa - Galatasaray. Nog een half uur op de klok.

19.18 uur: RUSTSTAND WEST HAM UNITED - SUNDERLAND 0-0
De beste kans was voor Jermain Defoe, maar Sunderland loopt bij deze stand wel een puntje uit op Burnley.

19.17 uur: RUSTSTAND GO AHEAD EAGLES - VITESSE 0-1
Vitesse is oppermachtig in De Adelaatshorst, waar alleen Zakaria Labyad na vijf minuten het doel wist te vinden.

19.16 uur: RUSTSTAND SCHALKE 04 - BAYER LEVERKUSEN 0-1
Karim Bellarabi maakt het de ploeg van Klaas-Jan Huntelaar moeilijk in de strijd om de Champions League tickets, want hij maaktde de enige treffer tot nu toe.

LANDGENOTEN: Rihairo Meulens heeft zijn eerste treffer gemaakt voor Rapid Boekarest, in de met 2-0 gewonnen competitiewedstrijd tegen Otelul Galati. De Apeldoorner, die zijn interlands inmiddels speelt voor Curaçao, werd twintig minuten voor tijd vervangen door Fred Benson.

18.49 uur: RUSTSTAND KASIMPASA - GALATASARAY 2-0
Wat een debuut voor Jan Wouters als hoofdtrainer bij Kasimpasa, door treffers van Andre Castro en Tunay Torun leidt zijn ploeg halverwege tegen de ploeg van Wesley Sneijder.

LANDGENOTEN: Género Zeefuik ligt op kampioenskoers met Hearts en dat is mede te danken aan de productiviteit van de Groningen-huurling. Weer pikte hij zijn doelpuntje mee, nu op bezoek bij Falkirk (0-3). Zijn ploeg heeft nog een overwinning nodig voor de titel. Puntenverlies van Hibernian zondag volstaat ook.

18.35 uur: DOELPUNT VITESSE
Zakaria Labyad krijgt alle tijd om na te denken hoe hij gaat schieten. Hij wacht lang, maar via Eagles-verdedigerJop van der Linden hobbelt de bal wel binnen. Wat een bliksemstart voor Vitesse: 0-1.

18.30 uur: AFTRAP SCHALKE 04 - BAYER LEVERKUSEN
Met Klaas-Jan Huntelaar in de basis is er afgetrapt in Gelsenkirchen, een belangrijke partij in de strijd om plek vier (voorronde Champions League).

18.30 uur: AFTRAP WEST HAM UNITED - SUNDERLAND
De eerste van de negen finales, zoals Dick Advocaat de wedstrijd zelf omschrijft, is voor Sunderland begonnen.

18.30 uur: AFTRAP GO AHEAD EAGLES - VITESSE
Eloy Room keert terug bij Go Ahead Eagles, dat hem vorig seizoen een halfjaartje van Vitesse huurde. Foeke Booy kiest in de spits wederom voor de ervaren Marnix Kolder.

Go Ahead Eagles: Van der Hart; Amevor, Vriends, Van der Linden, Schenk; Rijsdijk, Overgoor, Türüc; Reimerink, Kolder, Verhoek.
Vitesse: Room; Diks, Kashia, Van der Heijden, Achenteh; Pröpper, Vejinovic, Qazaisjvili; Labyad, Traoré, Oliinyk.

18.20 uur: EINDSTAND FC DEN BOSCH - RODA JC KERKRADE 0-1
Roda JC wint na een maand weer eens een wedstrijd in de Jupiler League, terwijl de malaise bij FC Den Bosch voortduurt. Danny Schreurs werd de matchwinner in De Vliert.

18.15 uur: DE ELF VAN ADVOCAAT
Over een kwartier begint Dick Advocaat aan zijn missie om Sunderland in de Premier League te houden. De Kleine Generaal gaat op bezoek bij het West Ham United van Big Sam Allardyce. Patrick van Aanholt begint in de basis, net als Jermain Defoe, die vijftien jaar geleden bij West Ham debuteerde in de hoogste afdeling van Engeland.

De opstelling:
Sunderland: Pantilimon; Réveillère, Brown, O'Shea, Van Aanholt; Jordi Gómez, Larsson, Rodwell; Fletcher, Defoe, Wickham.

18.00 uur: AFTRAP KASIMPASA - GALATASARAY
Jan Wouters debuteert als hoofdtrainer en start met Ryan Donk en Ryan Babel tegen de ploeg van Wesley Sneijder.

17.58 uur: EINDSTAND ATLÉTICO MADRID - GETAFE 2-0
Na rust was het vet van de soep. Met het oog op de drukke weken die nog komen, hield Atlético zich in. Fernando Torres en Tiago, beiden met het hoofd, waren voor rust de doelpuntenmakers in deze Madrileense derby.

LANDGENOTEN: Kevin van Veen draait niet lekker met Scunthorpe in League One. Al zeven wedstrijden op rij werd niet gewonnen, maar Van Veen onttrok zich zaterdag even aan de malaise door de eer te redden tegen Rochdale (3-1).

17.55 uur: EINDSTANDEN PREMIER LEAGUE
Van de Nederlanders in de Premier League is er geen succes voor Leandro Bacuna, Ron Vlaar (Aston Villa), Erik Pieters (Stoke City) Daryl Janmaat, Tim Krul en Vurnon Anita (Newcastle United). Maar de jarige Ronald Koeman beleeft wel een gelukkige middag met Southampton, zoals ook Michel Vorm zijn debuut in de Premier League opluistert met een zege.

Aston Villa – Swansea City 0-1
Newcastle United – Arsenal 1-2
Tottenham Hotspur – Leicester City 4-3
Stoke City – Crystal Palace 1-2
Southampton – Burnley 2-0

17.28 uur: KANE MAAKT Z'N DERDE
En dat is drie voor Harry Kane. De Tottenham-spits zet zijn ploeg vanaf de stip op 3-2 tegen Leicester City en is met negentien goals nu alleen topscorer van de Premier League.

17.22 uur: EINDSTANDEN BUNDESLIGA
Huub Stevens boekt een cruciale zege met VfB Stuttgart op Eintracht Frankfurt.

De wedstrijden:
Hannover 96 - Borussia Dortmund 2-3
SC Freiburg - FC Augsburg 2-0
VfB Stuttgart - Eintracht Frankfurt 3-1
1. FC Köln - Werder Bremen 1-1
Paderborn - 1899 Hoffenheim 0-0

17.17 uur: RUSTSTAND FC DEN BOSCH - RODA JC 0-1
Door een doelpunt van Danny Schreurs staan de Limburgers in Brabant op voorsprong.

16.53 uur: STROHALM VOOR STEVENS
Huub Stevens leek met VfB Stuttgart op een nieuwe nederlaag af te stevenen, maar het duel met Eintracht Frankfurt krijgt dankzij twee doelpunten van Daniel Ginczek in vier minuten tijdsbestek een plotselinge wending: 2-1.

16.51 uur: RUSTSTANDEN PREMIER LEAGUE
Er is veel gescoord in de eerste helft van de zaterdagmiddagwedstrijden in Engeland. Arsenal staat voor bij Newcastle dankzij twee goals van de in topvorm verkerende Olivier Giroud, hetzelfde geldt voor Tottenham Hotspur (waarin Michel Vorm is ingevallen) en Harry Kane tegen Burnley. Ronald Koeman zag op zijn verjaardag Shane Long scoren en Graziano Pellè de lat raken, maar ook doelman Fraser Forster geblesseerd uitvallen.  Erik Pieters staat met 2-1 achter tegen Crystal Palace.
Ruststanden:
Aston Villa – Swansea City 0-0
Newcastle United – Arsenal 0-2
Tottenham Hotspur – Leicester City 2-1
Stoke City – Crystal Palace 1-2
Southampton – Burnley 1-0

16.46 uur: RUSTSTAND ATLÉTICO MADRID – GETAFE 2-0
Mede dankzij een vroege treffer van Fernando Torres, zijn eerste in de Spaanse competitie sinds 2007, leidt Atlético Madrid met 2-0 tegen Getafe. Tiago maakte er vlak voor rust 2-0 van, waardoor de regerend kampioen van Spanje het gat met nummer drie Valencia weer kan terugbrengen tot een punt.

16.37 uur: LONG GEEFT KOEMAN CADEAU
Op de verjaardag van Ronald Koeman zet Shane Long Southampton op voorsprong tegen Burnley. De Ierse aanvaller, bij de gratie van Graziano Pellè naar de flank uitgeweken, scoort uit een voorzet van Nathaniel Clyne.

16.27 uur: GIROUD VERKEERT IN TOPVORM
Olivier Giroud was in de verloren thuiswedstrijd van Arsenal tegen AS Monaco nog de gebeten hond, maar kopt nu zijn tweede van de middag tegen de touwen: 0-2. De Franse spits scoorde al acht keer in zes duels met Newcastle United.

16.24 uur: GIROUD PASSEERT KRUL
Na 24 minuten neemt Arsenal de leiding op bezoek bij Newcastle United. Olivier Giroud tikt van dichtbij zijn zevende competitietreffer van 2015 langs Tim Krul.

16.18 uur: RUSTSTANDEN BUNDESLIGA
In de eerste 45 minuten viel er maar weinig te genieten in de Bundesliga, er is pas drie keer gescoord. Pierre-Emerick Aubameyang en Lars Stindl vonden het net bij Hannover 96 - Borussia Dortmund (1-1), Davie Selke zette Werder Bremen op voorsprong tegen 1. FC Köln.
De ruststanden:
Hannover 96 - Borussia Dortmund 1-1
SC Freiburg - FC Augsburg 0-0
VfB Stuttgart - Eintracht Frankfurt 0-0
1. FC Köln - Werder Bremen 0-1
SC Paderborn - 1899 Hoffenheim 0-0

16.13 uur: KANE EVENAART DIEGO COSTA
En daar is de tweede van Harry Kane ook al! De Engelse aanvaller zet Tottenham Hotspur binnen dertien minuten op een 2-0 voorsprong en heeft nu evenveel gescoord als Diego Costa, met achttien goals topscorer van de Premier League.

16.06 uur: VORM ZIET KANE SCOREN
En nu staan er zes Nederlanders binnen de lijnen. Michel Vorm moet al vroeg de dug-out verlaten. Zijn Franse concurrent Hugo Lloris verlaat per brancard het veld in het duel van Tottenham Hotspur met Leicester City. Vrijwel meteen daarna opent Harry Kane de score voor Spurs.

16.03 uur: TORRES SCOORT EINDELIJK WEER
Daar is-ie dan eindelijk, de eerste competitiegoal van Fernando Torres voor Atlético Madrid. De Spaanse spits vervangt de geblesseerde Mario Mandzukic en kopt al na drie minuten de 1-0 binnen tegen Getafe op aangeven van Koke. Het is zijn eerste doelpunt in de Primera División sinds 2007 en zijn vierde sinds zijn terugkeer.

16.01 uur: AFTRAP PREMIER LEAGUE
Met liefst vijf Nederlanders aan de aftrap zijn er vijf wedstrijden in de Premier League aan de gang. Vurnon Anita, Tim Krul en Daryl Janmaat nemen het met Newcastle United op tegen Arsenal. Erik Pieters ontvangt met Stoke City Crystal Palace, terwijl Leandro Bacuna onieuw in de basis staat bij Aston Villa tegen Swansea City. Ronald Koeman heeft zoals verwacht weer een basisplaats voor Graziano Pellè.
De wedstrijden:
Aston Villa - Swansea City
Newcastle United - Arsenal
Tottenham Hotspur - Leicester City
Stoke City - Crystal Palace
Southampton - Burnley

16.00 uur: AFTRAP ATLÉTICO MADRID – GETAFE
Atlético Madrid begint aan de eerste Primera División-wedstrijd van deze zaterdag. Tegen stadgenoot Getafe moet de ploeg van trainer Diego Simeone winnen om in het spoor van nummer drie Valencia te blijven. Los Che wonnen vrijdag al met 4-0 van Elche. Doelman Moya, Raúl García en Mario Mandzukic ontbreken stuk voor stuk door de blessures die ze dinsdag opliepen tegen Bayer Leverkusen.

15.36 uur: EINDSTAND MANCHESTER CITY - WEST BROMWICH ALBION 3-0
West Bromwich Albion is vier dagen na de uitschakeling in de Champions League een welkome tegenstander gebleken voor Manchester City. De Engelse kampioen had na de vroege - onterechte - rode kaart voor Gareth McAuley vrij spel en won met 3-0 dankzij goals van Wilfried Bony, Fernando en David Silva.

15.30 uur: AFTRAP BUNDESLIGA
Met maar een Nederlander op de velden, trainer Huub Stevens speelt met VfB Stuttgart tegen Eintracht Frankfurt, gaan er vijf wedstrijden in de Bundesliga van start.
De wedstrijden:
Hannover 96 – Borussia Dortmund
SC Freiburg – FC Augsburg
VfB Stuttgart – Eintracht Frankfurt
1. FC Köln – Werder Bremen
SC Paderborn – 1899 Hoffenheim

14.32 uur: CITY DOET HET RUSTIG AAN
Manchester City hoeft zich deze zaterdagmiddag niet bovenmatig in te spannen. Het leidt bij rust met 2-0 tegen tien spelers van West Bromwich Albion, dat na Wilfried Bony ook Fernando nog zag scoren.

14.11 uur: BONY BREEKT DE BAN
De eerste goal van Wilfried Bony in dienst van Manchester City is een feit. De Ivoriaan rond uiterst kalm af met een schot in de bovenhoek: 1-0. De wedstrijd lijkt daarmee feitelijk al gespeeld, aangezien West Bromwich Albion al met tien man staat.

13.47 uur: WBA DOOR MET TIEN
Manchester City wordt al snel in het zadel geholpen door een snelle rode kaart van West Bromwich Albion. Gareth McAuley wordt door scheidsrechter Neil Swarbrick van het veld gestuurd, terwijl het zijn ploeggenoot Craig Dawson leek te zijn die de overtreding op de doorgebroken Wilfried Bony maakte.

13.45 uur: AFTRAP MANCHESTER CITY – WEST BROMWICH ALBION
Vier dagen na de vernederende uitschakeling in de Champions League vervolgt Manchester City de strijd om de bovenste plaatsen in de Premier League. Wilfried Bony staat in het thuisduel met West Bromwich Albion voor de tweede keer sinds zijn komst van Swansea City in de basis.

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht in het VI Matchcenter.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.