Man City pakt draad op tegen WBA na bizarre rode kaart

Manchester City heeft na twee opeenvolgende nederlagen weer een wedstrijd gewonnen. City was veel te sterk voor West Bromwich Albion: 3-0.

Door de slechte vorm van City, dat vier van de vijf duels in aanloop naar de confrontatie met West Brom verloor, nam de druk op manager Manuel Pellegrini (foto) flink toe. De stugge ploeg van coach Tony Pulis was op papier een lastige tegenstander, maar al in de tweede minuut kon Pellegrini rustig achterover leunen.

Toen werd Gareth McAuley namelijk door scheidsrechter Neil Swarbrick van het veld gestuurd, terwijl het zijn ploeggenoot Craig Dawson was die de overtreding op de doorgebroken Wilfried Bony maakte. City nam vervolgens nog voor rust afstand van de tien man van WBA. Bony opende met een schot in het dak van het doel de score voor City, Fernando verdubbelde in de veertigste minuut de marge. Voor de Ivoriaan, die in januari overkwam van Swansea City, was het zijn eerste doelpunt voor Man City.

Na rust verzuimde de thuisploeg uit te lopen naar een monsterscore. De mannen van Pellegrini schoten meer dan veertig keer richting het doel van Glyn Myhill, maar het rendement viel tegen. Bony en Sergio Agüero teisterden het aluminium, terwijl West Brom via Saido Berahino ook de onderkant van de lat raakte. Dertien minuten voor tijd gaf David Silva de zege van City nog wat extra glans door een schot van invaller Stefan Jovetic van richting te veranderen: 3-0.

Voorsprong
De regerend landskampioen heeft dankzij de zege de tweede plaats in de Premier League wat steviger in handen. De voorsprong op nummer drie Arsenal is nu vier punten, The Gunners hebben wel een duel minder gespeeld. Koploper Chelsea heeft drie punten meer dan City. Bovendien heeft de ploeg van manager José Mourinho nog twee wedstrijden tegoed.