Mancini voert druk op opvolger Pellegrini op

Reacties

Manchester City vecht woensdagavond voor wellicht de laatste kans op een prijs in dit seizoen. De druk is al enorm voor manager Manuel Pellegrini, maar zijn voorganger Roberto Mancini gooit er nog een schepje bovenop.

Mancini voert druk op opvolger Pellegrini op

In en tegen Barcelona moet City een 2-1 nederlaag zien goed te maken om alsnog door te stoten naar de kwartfinale van de Champions League. Een loodzware opgave, maar mogelijk ook de laatste kans op een prijs.

City staat weliswaar tweede in de Premier League, maar de achterstand op koploper Chelsea - dat een wedstrijd minder speelde - bedraagt inmiddels al zes punten. Verder is de ploeg van Pellegrini zowel in het toernooi om de FA Cup als die om de League Cup uitgeschakeld.

Onbegrijpelijk volgens Mancini, de huidige trainer van Internazionale. 'City staat tweede, maar is in mijn ogen het beste team. Ik denk dat Pellegrini geluk heeft gehad toen hij begon. Hij had meteen een sterk elftal om mee te werken en kreeg ook nog eens de kans om de ploeg verder te versterken. Manchester City is in staat ieder jaar een prijs te pakken. Het kan, maar het moet ook eigenlijk ieder jaar raak zijn', aldus de voorganger van Pellegrini in gesprek met CNN.

Gevaar
De druk op Pellegrini is enorm in aanloop naar de return tegen Barcelona, maar de Chileen laat weten dat hij daar geen last van heeft. Ook niet wanneer de miljoenenploeg uit Manchester wordt uitgeschakeld in het kampioenenbal. 'Ik denk niet dat mijn baan daarvan op het spel staat. En als dat wel het geval zou zijn, zou ik niets anders doen dan normaal. Ik respecteer alle meningen, maar volgens mij is mijn positie niet in gevaar', aldus Pellegrini.

Overigens sluit Mancini, die in het verleden de titel, de FA Cup en de Community Shield won met City, een comeback van The Citizens in de Premier League niet uit. 'Het kan tot de laatste dag spannend zijn. Ik denk dat ze moeten blijven geloven in de titel', zegt de Italiaan, die met Inter een teleurstellend seizoen doormaakt gezien de achtste plaats in de Serie A.

Woensdagavond heeft het duel tussen Manchester City en Barcelona plaats in Camp Nou. Luis Enrique, de coach van de Catalanen, is op zijn hoede en sluit een stunt van City op voorhand niet uit. Bekijk hieronder een deel van de persconferentie van de Spanjaard in aanloop naar het duel met Manchester City.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.