Record lonkt voor Barcelona, Juve bijna niet te kloppen

Reacties

De volgende twee returns in de achtste finale van de Champions League dienen zich aan. Voetbal International brengt acht feiten over de twee duels van woensdag: Barcelona-Manchester City en Borussia Dortmund-Juventus.

Record lonkt voor Barcelona, Juve bijna niet te kloppen

BARCELONA - MANCHESTER CITY (20.45 UUR, HEENDUEL 2-1)

● Als Barcelona erin slaagt Manchester City uit te schakelen, dan plaatst het zich voor de achtste opeenvolgende keer voor de kwartfinale van de Champions League. Dat zou een nieuw competitierecord betekenen.

● De Catalanen hebben een uitstekende thuisbalans in Europese wedstrijden tegen Engelse clubs. Van de 29 thuisoptredens gingen er maar twee verloren, tegen zestien overwinningen en elf gelijke spelen.

● Manchester City speelt voor de zevende keer een Europese wedstrijd op Spaanse bodem. Van de zes eerdere optredens wonnen The Citizens er maar één: op bezoek bij Villarreal in het seizoen 2011/12 (0-3). De overige duels leverden één gelijkspel en vier nederlagen op.

● Manchester City verloor drie van zijn laatste vier officiële wedstrijden, met een magere 2-0 overwinning op Leicester City als welkome afwisseling. Slechts drie van de laatste elf optredens van de ploeg van manager Manuel Pellegrini eindigden in een zege (G3, V5).

Beeld uit Barcelona-Manchester City van vorig seizoen, toen de Catalanen in Camp Nou met 2-1 zegevierden.
Beeld uit Barcelona-Manchester City van vorig seizoen, toen de Catalanen in Camp Nou met 2-1 zegevierden.

BORUSSIA DORTMUND - JUVENTUS (20.45 UUR, HEENDUEL 1-2)

● Borussia Dortmund is dit seizoen in de Champions League nog ongeslagen op eigen veld. De ploeg van trainer Jürgen Klopp won liefst elf van zijn laatste veertien thuisoptredens in het miljoenentoernooi.

● Dortmund moet vol aan de bak om een 2-1 nederlaag uit de heenwedstrijd weg te poetsen. De thuisbalans van BVB tegen Italiaanse tegenstanders is met vijf zeges, drie gelijke spelen en zes nederlagen in het voordeel van de bezoekende teams.  Drie van die zes nederlagen kwamen tot stand tegen... Juventus.

● Juventus is bezig aan een ijzersterke reeks. De koploper in de Serie A verloor maar één van zijn 25 meest recente wedstrijden (W17, G7): dat betrof de bekerwedstrijd tegen Fiorentina van 5 maart (1-2).

● Juventus maakte in zijn laatste uitwedstrijd in de Champions League - de groepswedstrijd bij Malmö FF (0-2) - een einde aan een zwakke reeks duels buiten Turijn. De Oude Dame kwam op vreemde bodem zes keer op rij niet tot winst in het miljoenentoernooi (G1, V5).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.