Koeman wil reactie van Pellè belonen met basisplek

Reacties

Het is niet uitgesloten dat Graziano Pellè bij Southampton in het duel met Burnley weer in de basis staat na zijn reservebeurt van afgelopen zondag tegen Chelsea. Manager Ronald Koeman kan zijn kersverse Premier League-collega Dick Advocaat van Sunderland zaterdag meteen een goede dienst bewijzen door van de degradatiekandidaat te winnen.

Koeman wil reactie van Pellè belonen met basisplek

Pellè zat op Stamford Bridge voor het eerst sinds zijn komst naar Zuid-Engeland op de bank tijdens een competitieduel. De snellere en beweeglijkere Shane Long kreeg de voorkeur boven de 29-jarige aanvaller, die dit kalenderjaar nog niet scoorde in de Premier League. 'In die wedstrijd, op dat moment, leek het me goed om onze speelstijl te veranderen met meer snelle spelers voorin. Maar zaterdag spelen we thuis.'

Een basisplaats voor Pellè lijkt dus waarschijnlijk, zeker omdat Koeman zag dat de man die hij afgelopen zomer meenam uit De Kuip goed reageerde op zijn reservebeurt. Koeman: 'Niemand is er blij mee als hij op de bank zit. Het is af en toe ook goed in zo'n situatie', vertelde de Nederlandse manager over zijn clubtopscorer.

Dick Advocaat en Ronald Koeman zijn met elkaar in discussie op het trainingsveld tijdens het WK in Amerika. Verder zijn zichtbaar: Frank Rijkaard, Rob Witschge en Frank de Boer.
Dick Advocaat en Ronald Koeman zijn met elkaar in discussie op het trainingsveld tijdens het WK in Amerika. Verder zijn zichtbaar: Frank Rijkaard, Rob Witschge en Frank de Boer.

Koeman kan zijn landgenoot Advocaat een goede dienst bewijzen door zaterdag van Burnley te winnen. De bezoekers staan één punt onder Sunderland, de club van de deze week aangestelde Hagenaar. Koeman juicht diens komst naar de Premier League toe. 'Advocaat was m'n trainer bij het Nederlands elftal op het WK 1994. Hij is een ervaren coach en een aardige man. Ik ben blij dat hij zijn doel, trainer in de Premier League zijn, nu bereikt heeft. Nee, hij heeft mij nog niet gebeld. Maar echte adviezen heeft Advocaat niet nodig. Hij is ervaren genoeg.'

Vakantie
Na de wedstrijd tegen Burnley waaieren veel spelers van Southampton uit voor interlands. Koeman ziet het als iets positiefs, al heeft het ook zijn keerzijde. 'Ik was de spelers aan het tellen die weg zijn, een stuk of achttien. Het is een goede ervaring voor de spelers.' Wel blijft er weinig werk over voor hemzelf. 'Ik denk dat ik twee spelers bij de beloften zet en zelf op vakantie ga. Niet slecht', grapte hij.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.