Koeman zet Champions League uit het hoofd

Ronald Koeman toonde zich na afloop erg tevreden met het 1-1 gelijkspel tegen Chelsea. De manager van Southampton moest wel erkennen dat plaatsing voor de Champions League niet langer haalbaar is en dat zijn ploeg in het laatste half uur goed wegkwam, toen doelman Fraser Forster enkele keren uitstekend ingreep en John Terry nog een flinke kans om zeep hielp.

'Dit is erg positief, een geweldig resultaat in een moeilijke wedstrijd', zei Koeman na afloop. 'Wij domineerden in de eerste helft. Na de 1-1 waren de beste kansen voor ons. In de tweede helft was het moeilijker. We kwamen in balbezit vaker in de problemen. En dan weet je dat je tegen Chelsea een goede verdediging, een goede keeper én een klein beetje geluk nodig hebt.'

'We hebben laten zien dat we voor een hoge klassering willen blijven vechten. Een gelijkspel tegen Chelsea helpt dan enorm', vervolgde Koeman, die erkende dat de achterstand op de topvier (zes punten als Manchester United wint van Tottenham Hotspur) te groot is om nog van de Champions League te mogen dromen. 'Dat wordt heel moeilijk, maar als we ons plaatsen voor Europees voetbal hebben we een geweldig seizoen gedraaid.' De huidige zesde plaats is daarvoor voldoende.

Pellè
Koeman zette Graziano Pellè tegen Chelsea voor het eerst op de bank tijdens een Premier League-wedstrijd. De Italiaanse spits scoorde dit kalenderjaar pas één keer, maar er waren meer redenen voor zijn reserverol. 'We speelden iets anders dan normaal. Ik verwachtte dat er voor ons meer ruimte zou liggen achter de verdedigers van Chelsea.' Koeman stelde daarom Shane Long op. Hij was tevreden over de Ierse aanvaller, die meer snelheid heeft dan Pellè. 'Shane is een ander type speler. Sadio (Mané, red.), en Shane speelden goed en vormden voorin een sterk tandem.'