VI Vandaag: Koeman, Van Gaal en topdrie in actie

Reacties

Wat staat er vandaag allemaal op de voetbalagenda? De redactie van Voetbal International opent de dag met een vooruitblik op de hoofdpunten.

VI Vandaag: Koeman, Van Gaal en topdrie in actie

Koeman & Van Gaal

In Engeland staat vandaag een weerzien op het programma van Ronald Koeman en José Mourinho, die elkaar al kennen uit hun gezamenlijke tijd in Barcelona. In de jacht op de topvier kan het Southampton van Koeman zich op Stamford Bridge eigenlijk geen nederlaag veroorloven. Koploper Chelsea is eveneens gebrand op een zege, na de midweekse uitschakeling in de Champions League tegen Paris Saint-Germain.

Behalve Koeman komt ook het Manchester United van Louis van Gaal vandaag in actie. United, dat vierde staat, ontvangt om 17.00 uur concurrent Tottenham Hotspur. Bekijk hieronder de vooruitblik van Van Gaal op die wedstrijd.

Topdrie in actie

In de Eredivisie komt vandaag de gehele topdrie in actie. De aanstaande kampioen PSV neemt het om 14.30 in eigen huis op tegen nummer acht FC Groningen. Op hetzelfde tijdstip gaat nummer twee Ajax op bezoek bij het als zevende geklasseerde SC Heerenveen. De Amsterdammers willen in Friesland de bittere smaak van de 1-0 nederlaag tegen Dnjepr Dnjepropetrovsk wegspoelen.

Ook is Ajax er veel aan gelegen Feyenoord, dat om 16.45 op bezoek gaat bij streekgenoot FC Dordrecht, op afstand te houden. Het verschil tussen Ajax en Feyenoord bedraagt acht punten. Het vierde Eredivisieduel van vandaag is ADO Den Haag - Heracles Almelo. Het kelderduel begint om 12.30 uur.

Klik hier voor alle wedstrijden van vandaag.

Op 15 maart in ... 2004

Precies elf jaar geleden nam Zlatan Ibrahimovic een beslissing waardoor zijn carrière een flinke vlucht zou nemen. Op 15 maart 2004 kondigde de toenmalige spits van Ajax aan dat hij zijn contract bij Ajax niet zou verlengen. Een flinke streep door de rekening voor de Amsterdammers, die zijn tot medio 2006 doorlopende verbintenis dolgraag wilden openbreken. Naar aanleiding van Ibrahimovic' weigering besloot Ajax hem in de daaropvolgende zomer van 2004 voor zestien miljoen euro aan Juventus te verkopen.

Enkele maanden na het veroveren van de landstitel in 2004, vertrok Ibrahimovic van Ajax naar Juventus.
Enkele maanden na het veroveren van de landstitel in 2004, vertrok Ibrahimovic van Ajax naar Juventus.

Na twee jaar in Turijn liet Ibrahimovic het naar de Serie B teruggezette Juventus achter zich voor een avontuur bij Internazionale. Nadien kwam hij ook nog uit voor AC Milan en Barcelona. Sinds medio 2012 speelt Ibracadabra voor Paris Saint-Germain, waarmee hij dit jaar voor de derde keer op rij kampioen hoopt te worden. Bovendien plaatste hij zich afgelopen week met PSG ten koste van Chelsea voor de kwartfinale van de Champions League. De Cup met de grote Oren is zo'n beetje de enige prijs die Ibrahimovic nog níét won.

Jarig

Markus Merk - Duitse oud-arbiter (1962)
Geert Meijer - Nederlandse voetbaltrainer (1951)

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.