Kampioen NEC wint gelukkig in jacht op records

Reacties

NEC heeft drie dagen na het kampioensfeest met hangen en wurgen de 29ste zege van dit seizoen geboekt op bezoek bij FC Oss. In het Frans Heesen Stadion stelde de ploeg van trainer Ruud Brood pas laat in de extra tijd de overwinning veilig: 1-2.

Kampioen NEC wint gelukkig in jacht op records

Christian Santos bepaalde in Oss namelijk in de 93ste minuut de eindstand van het duel met zijn tweede treffer van de middag. De Venezolaan, die bij afwezigheid van clubtopscorer Sjoerd Ars in de spits stond, kopte raak uit de voorzet van Anthony Limbombe.

Santos was na ruim een half uur al verantwoordelijk voor de gelijkmaker, terwijl Tom Daemen met een eigen doelpunt de score had geopend namens FC Oss. Na 33 wedstrijden in de Jupiler League staat de kampioen op 29 overwinningen, twee remises en slechts twee nederlagen.

Na de behaalde titel lonken er een paar mooie mijlpalen voor de ploeg van trainer Ruud Brood, zoals het hoogste puntenaantal ooit in de Eerste Divisie, gemeten vanaf de oprichting in 1956. Dat staat nu op naam van RKC Waalwijk, dat in het seizoen 1987/88, omgerekend naar het driepuntensysteem, 96 punten pakte.

NEC staat nu op 89 punten en kan op 104 uitkomen als alle resterende wedstrijden winnend worden afgesloten. De grootste voorsprong ooit van de kampioen op de nummer twee is ook van RKC, uit datzelfde seizoen. De Waalwijkers eindigden destijds met liefst 26 punten voorsprong op nummer twee BV Veendam. NEC staat nu 21 punten voor op FC Eindhoven en 28 op Roda JC Kerkrade, dus ook dat kan in theorie nog worden aangescherpt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.