Groots onthaal voor Jupiler League-kampioen NEC

Reacties

De fans van NEC hebben in Nijmegen de kampioen van de Jupiler League gehuldigd. Op de Wedren, een plein aan de rand van het stadscentrum, werden de spelers door ruim tienduizend mensen onthaald.

Groots onthaal voor Jupiler League-kampioen NEC

De selectie van trainer Ruud Brood werd vrijdagavond door een 1-0 zege op Sparta Rotterdam kampioen van de Jupiler League.

De spelers, die in een open bus arriveerden en na een uur weer vertrokken, werden niet alleen toegejuicht maar ook toegesproken en gefeliciteerd door burgemeester Hubert Bruls. Dat gebeurde zaterdag ook op het stadhuis.

Fans van de Nijmeegse kampioen lieten overigens zaterdagavond ook nog op ludieke wijze aan de Vitesse-supporters weten dat de Gelderse derby vanaf volgend seizoen weer in ere hersteld is. We're back, see you soon, zo luidde de tekst op het spandoek achter het vliegtuigje dat vanavond over De Gelredome heen vloog. Daar treft aartsrivaal Vitesse FC Groningen in een competitieduel.

Bosz
Ofschoon de rivaliteit tussen beide clubs bijzonder groot is, kijken ze in Arnhem uit naar de terugkeer van de derby. 'Dat zijn twee leuke wedstrijden', liet trainer Peter Bosz vrijdag al aan Voetbal International weten.

'Als voetballiefhebber vind ik het geweldig', vervolgde Bosz. 'In Nederland kunnen we nog ouderwets genieten van derby's. Je hebt gezien wat het deed toen SC Cambuur - SC Heerenveen terugkeerde. Vorig jaar heb ik de derby twee keer meegemaakt. Dat waren interessante en leuke wedstrijden.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.