Kampioen NEC opent nu de jacht op records

Reacties

NEC is dankzij een 1-0 zege op Sparta Rotterdam met grote overmacht kampioen geworden in de Jupiler League. Het restant van de competitie staat nu in het teken van de jacht op records.

Kampioen NEC opent nu de jacht op records

Door de overwinning van NEC op Sparta zijn de Nijmegenaren zes speelrondes voor het einde al kampioen in de Jupiler League.

In de komende weken lonken er nog een paar mooie records voor de ploeg van trainer Ruud Brood, zoals het hoogste puntenaantal ooit in de Eerste Divisie, gemeten vanaf de oprichting in 1956. Dat staat nu op naam van RKC Waalwijk, dat in het seizoen 1987/88 omgerekend naar het driepuntensysteem 96 punten pakte. NEC staat nu op tachtig punten en kan op 104 uitkomen als alle resterende wedstrijden winnend worden afgesloten.

De grootste voorsprong ooit van de kampioen op de nummer twee is ook van RKC, uit datzelfde seizoen. De Waalwijkers eindigden destijds met liefst 26 punten voorsprong op nummer twee BV Veendam. NEC staat nu 21 punten voor op FC Eindhoven en 25 op Roda JC Kerkrade, dus ook dat kan in theorie nog worden aangescherpt.

NEC kan het RKC van 1987/88 ook nog een doelpuntenrecord afpakken. De Waalwijkers maakten in dat successeizoen 104 doelpunten. NEC staat dit seizoen al op 88 treffers, dus moeten de Nijmegenaren nog zeventien keer scoren in de laatste zes duels om ook dat record van RKC af te pakken.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.