NEC kampioen van de Jupiler League

Reacties

NEC is kampioen van de Jupiler League. De Nijmegenaren wonnen op eigen veld een zenuwslopende partij tegen Sparta Rotterdam met het kleinste verschil. Christian Santos werd matchwinner (1-0).

NEC kampioen van de Jupiler League

NEC begon zijn kampioensduel zoals veel ploegen dat doen, toch met de nodige zenuwen. De eerste grote kans was dan ook voor Sparta, maar Paul Gladon schoot slap in vrij voor keeper Joshua Smits. Pas na een kwartier liet NEC zich voor het eerst zien. De aanval werd opgezet door Alireza Jahanbakhsh, waarna Navarone Foor vanuit kansrijke positie over schoot.

Het elftal van trainer Ruud Brood onsnapte na een klein half uur opnieuw, toen Huseyin Dogan vrij in kon schieten. Maar ook NEC kreeg via clubtopscorer Sjoerd Ars een grote kans. Dat hij volledig over de bal heen maaide na een prachtige voorzet van Jahanbakhsh, was tekenend voor het wat zenuwachtig ogende spel van de thuisclub. Ook Anthony Limbombe kreeg de bal uit een vrije schietkans niet op doel.

Spanning
Vlak voor rust mochten de Nijmegenaren niet klagen dat de bal niet op de stip ging na een opzichtige duwfout van Kevin Conboy. Ook het gestrompel van Ars beloofde weinig goeds, maar de spits kon toch verder.

De spanning nam toe in De Goffert, maar Brood hield vertrouwen in zijn basiself. En dat betaalde zich plotseling uit vlak na rust. Weer een briljante ingeving van Jahanbakhsh zorgde voor het gevaar, waarna de betrekkelijk onzichtbare Christian Santos ineens opdook en de 1-0 binnen werkte. De Goffert ontplofte, maar het voetbal van de thuisclub bleef matig.

NEC viert de bevrijdende 1-0 van Christian Santos.
NEC viert de bevrijdende 1-0 van Christian Santos.

Toch kwamen er twee grote kansen voor NEC om het duel te beslissen, maar Foor (kopbal) en Jahanbakhsh (glijdend) faalden van dichtbij. Ars liet zich daarna met klachten aan zijn kuit vervangen. Met zijn 24 goals had hij een groot aandeel in het kampioenschap, wat hem op een staande ovatie van het publiek kwam te staan.

NEC hinkte in het laatste kwartier op twee gedachten, wat voor Sparta reden was wat meer risico te nemen. Pieter Langedijk joeg nog gevaarlijk door op een Nijmeegse terugspeelbal, die via wat polletjes op het veld leek te bibberen van de zenuwen. Smits wist hem via de Spartaan nog maar net weg te werken. Dogan raakte met een vrije trap de kruising.

Eredivisie
Sparta kreeg echter niet de treffer die het op basis van de vele kansen wel verdiende, waardoor NEC met zijn zestiende thuiszege de titel binnensleepte. Na een jaar afwezigheid keren de Nijmegenaren volgend seizoen terug in de Eredivisie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.