NEC heeft doelpuntenmachines terug voor kampioensduel

Reacties

Alireza Jahanbakhsh en Christian Santos (foto) zijn beschikbaar voor het kampioensduel van NEC. De twee aanvallers keerden donderdag terug van interlandverplichtingen met respectievelijk Iran en Venezuela. De twee zijn samen dit seizoen al goed voor dertig doelpunten.

NEC heeft doelpuntenmachines terug voor kampioensduel

De Nijmegenaren hebben vrijdagavond in De Goffert aan een punt tegen Sparta Rotterdam voldoende voor de titel.

Met hun gezamenlijke productie nemen Jahanbakhsh en Santos meer dan éénderde van het doelpuntentotaal van NEC voor hun rekening. Jahanbakshsh scoorde al twaalf keer, Santos schoot al achttien keer met scherp.

NEC wist tot op heden 87 keer het net te vinden. Wil de trotse lijstaanvoerder het Jupiler League-record aanscherpen dan zal de club nog minimaal achttien keer moeten scoren. Momenteel is het record in handen van RKC Waalwijk, in het seizoen 1987-88 werd er 104 keer gescoord door de Waalwijkers.  

Jahanbakhsh speelde zondag mee met het olympisch elftal van Iran. De wedstrijd tegen Afghanistan werd met 6-0 gewonnen en Jahanbakhsh scoorde eenmaal en was bovendien goed voor twee assists. Santos debuteerde zaterdag voor Venezuela in het met 2-1 verloren duel met Jamaica.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.