Brood gaat legendarische Korbach en Körver achterna

Reacties

Frans Körver en Fritz Korbach waren meesters in het promoveren naar de Eredivisie, maar Ruud Brood heeft er de laatste jaren ook een handje van. Hij kan vrijdag al voor de derde keer in zes jaar een elftal naar de Eredivisie loodsen.

Brood gaat legendarische Korbach en Körver achterna

Sterker nog: de laatste drie seizoenen die Brood in de Jupiler League werkte, wist hij telkens te promoveren. In 2009 leidde hij RKC Waalwijk via de nacompetitie naar de hoogste afdeling, waarna hij wel meteen weer degradeerde. Maar in 2011 werd hij kampioen met de Waalwijkers. Met NEC wordt hij nu ook kampioen, de vraag is hooguit wanneer.

De in 2011 overleden Korbach wordt vaak in een adem genoemd met promoties, hij flikte dat kunstje bij FC Wageningen, PEC Zwolle, FC Volendam, FC Twente en SC Heerenveen. Maar de echte tovenaar heet Frans Körver, 77 jaar inmiddels. De Limburger promoveerde liefst zes keer, met FC Wageningen, VVV, Fortuna Sittard, De Graafschap en tweemaal met MVV.

Brood heeft vrijdagavond met NEC aan een punt tegen Sparta genoeg voor het kampioenschap en zijn derde promotie, als FC Eindhoven punten verspeelt pakt NEC sowieso de titel. (Oscar van der Horst)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.