NEC loopt verder uit, kampioenschap kan vrijdag al

Reacties

NEC nadert het kampioenschap in de Jupiler League nu met rasse schreden. De Nijmegenaren veegden zelf de vloer aan met nummer vier FC Volendam, terwijl de nummers twee (FC Eindhoven) en drie (Roda JC) verloren.

NEC loopt verder uit, kampioenschap kan vrijdag al

NEC – FC Volendam 7-0
De ploeg van Ruud Brood won tot nu toe alle thuiswedstrijden en na tien minuten was al duidelijk dat de supporters ook hun telraam tevoorschijn konden halen. Volendam-keeper Theo Zwarthoed hielp nog mee bij de openingstreffer, door een schot van Anthony Limbombe op de paal alsnog in het doel te stoten. Na de verwoestende uithaal van Alireza Jahanbakhsh (foto, links) was het al gedaan met de spanning in De Goffert.

Sjoerd Ars en Limbombe bepaalden de ruststand op 4-0. Daarna ging het feest verder via opnieuw Ars, Navarone Foor en Jasper Waalkens. Met deze grote zege evenaarde NEC het clubrecord van 42 jaar geleden, toen FC Den Bosch met dezelfde cijfers werd verslagen, al was dat wel in de Eredivisie. Smetje op het duel was het uitvallen van Jeffrey Leiwakabessy, die zich verstapte bij een 5-0 stand.

Roda JC Kerkrade – Telstar 2-4
Voor de vierde keer op rij wist Roda niet te winnen. Na een uitermate slap eerste uur keek de ploeg van René Trost tegen een 0-3 achterstand aan, door treffers van Kevin van Essen, Tarik Tissaoudali en Ralf Seuntjens. Daarna pas begonnen de Limburgers aan hun offensief, dat met doelpunten van Tom van Hyfte en Danny Schreurs ook daadwerkelijk gestalte kreeg. Maar Seuntjens maakte in de extra tijd nog zijn tweede. Roda kan dit seizoen nu officieel geen kampioen meer worden, met 25 punten achterstand op koploper NEC.

FC Emmen – FC Eindhoven 3-2
Nummer twee Eindhoven leek via twee treffers van Joey Sleegers bezig aan een indrukwekkende comeback, maar Cas Peters werd uiteindelijk met zijn 3-2 de matchwinner in Emmen. Peters had zijn ploeg in de eerste helft ook al op voorsprong gezet, voordat Alexander Bannink de marge verdubbelde. Na de twee goals van Sleegers kon het elftal van Jean-Paul de Jong niet doordrukken, waardoor de strijd om het kampioenschap vrijdag al beslist kan zijn. Als NEC bij MVV wint, mogen de Eindhovenaren niet knoeien tegen Sparta.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.