NEC moet nog flink aan de bak om records te breken

Reacties

NEC staat op de drempel van het kampioenschap in de Jupiler League. Als nummer twee FC Eindhoven vrijdag thuis niet wint van Sparta Rotterdam en de koploper wél zegeviert op bezoek bij MVV Maastricht, dan is de titel al een feit. Maar de ploeg van trainer Ruud Brood kan ook nog een paar records vestigen. En daarvoor moeten de Nijmegenaren nog wel aan de bak.

NEC moet nog flink aan de bak om records te breken

Een goed haalbaar record is het hoogste puntenaantal ooit in de Eerste Divisie, gemeten vanaf de oprichting in 1956. Dat staat nu op naam van RKC Waalwijk, dat in het seizoen 1987/88 omgerekend naar het driepuntensysteem 96 punten pakte. NEC staat nu op tachtig punten en kan op 104 uitkomen als alle resterende wedstrijden winnend worden afgesloten.

RKC speelde echter maar 36 duels dat seizoen, waarin het (omgerekend) maar twaalf punten verloor. NEC heeft op dit moment tien verliespunten, met nog acht wedstrijden voor de boeg. De Nijmegenaren mogen dus geen punten meer verspelen om dat te verbeteren.

De grootste voorsprong ooit van de kampioen op de nummer twee is ook van RKC, uit datzelfde seizoen. De Waalwijkers eindigden destijds met liefst 26 punten voorsprong op nummer twee BV Veendam. NEC staat nu 21 punten voor op FC Eindhoven en 25 op Roda JC Kerkrade, dus ook dat kan in theorie nog worden aangescherpt.

Één record sneuvelt in elk geval niet: in het seizoen 1985/86 werd ADO Den Haag onder leiding van trainer Rob Baan ongeslagen kampioen in de Eerste Divisie. NEC verloor deze jaargang al bij FC Eindhoven (3-0) en Jong PSV (1-0). (Oscar van der Horst)

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.