Jahanbakhsh: 'Ik ben blij dat ik ben gebleven'

Reacties

Voor Alireza Jahanbaksh en Joshua Smits was het een avond om niet snel te vergeten in De Goffert. Op hun eigen manier was de titel en daarmee promotie voor NEC bijzonder voor de Iraanse ster en de doelman.

Jahanbakhsh: 'Ik ben blij dat ik ben gebleven'

NEC verzekerde zich vrijdag met een 1-0 zege op Sparta Rotterdam van de titel in de Jupiler League, waardoor het verloren terrein na één jaar weer is goedgemaakt. 'Zo mooi dat ik wat terug kan geven aan de fans na degradatie vorig seizoen', zei Jahanbakhsh. 'Ik ben blij dat ik ben gebleven.'

Voor Smits (22) was het op een andere manier een memorabel seizoen. De doelman, die net als international én voormalig NEC-goalie Jasper Cillessen afkomstig is van De Treffers, beleefde een ongekend debuutseizoen. 'Ik ben klaar voor de Eredivisie. Hier kun je niet eens over dromen', zei Smits, die geen minuut miste van de titeljacht van NEC.

Trainer Ruud Brood was na afloop vol lof over zijn spelers. 'Deze groep is gretig. Ali was de beste speler dit seizoen. We zijn nu terug. Volgend jaar handhaven is het volgende doel', keek de succescoach al vooruit.

Sjoerd Ars, met 24 doelpunten topscorer van NEC, wil eerst het seizoen nog meer glans geven. 'We zijn nog niet klaar. We willen nu ook honderd doelpunten en als het kan honderd punten', zegt de spits. De Nijmeegse club staat na de zege op Sparta op 86 punten en heeft 88 keer gescoord.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.