VI Live: herbeleef het kampioensduel van NEC

Reacties

Om ook tijdens wedstrijden op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen is er VI Live, waar het (inter)nationale voetbal op de voet gevolgd wordt.

VI Live: herbeleef het kampioensduel van NEC

Dit was de speciale VI Live over het kampioensduel van NEC. Dit blog is nu gesloten, maar je kunt hier uiteraard alle hoogtepunten van de wedstrijd nog op je gemak teruglezen.

Een treffend beeld van het kampioenschap van NEC: sterspeler Alireza Jahanbakhsh met cultuurbewaker Jeffrey Leiwakabessy.
Een treffend beeld van het kampioenschap van NEC: sterspeler Alireza Jahanbakhsh met cultuurbewaker Jeffrey Leiwakabessy.

22.13 uur: DE SCHAAL GAAT NAAR NIJMEGEN
Uit handen van clubicoon Jan Peters ontvangt aanvoerder Rens van Eijden de kampioensschaal.

22.06 uur: PODIUM WORDT OPGETUIGD
Het podium wordt opgetuigd in De Goffert, het wachten is op KNVB-directeur Bert van Oostveen met de schaal.

22.03 uur: UITSLAGEN JUPILER LEAGUE
Er werd natuurlijk nog meer gevoetbald. Achtervolger FC Eindhoven won bijvoorbeeld ook zijn wedstrijd.

De uitslagen:
NEC – Sparta 1-0
Jong Ajax – FC Eindhoven 1-2
VVV-Venlo – Jong PSV 0-2
Helmond Sport – De Graafschap 2-1
Almere City FC – RKC Waalwijk 2-3
FC Emmen – Fortuna Sittard 3-2
FC Oss – FC Den Bosch 2-1
FC Volendam – Jong FC Twente 2-2
MVV Maastricht – Telstar 3-0
Roda JC – Achilles '29 3-0

22.00 uur: LEIWAKABESSY TROTS OP ZIJN CLUB
Oer NEC'er Jeffrey Leiwakabessy, vorig seizoen nog in tranen na de degradatie, is nu de gelukkigste man van de wereld. 'Trots op de spelers en de supporters. Het hechte team was de basis', zegt hij voor de camera van FOX Sports.

21.54 uur: NEC KAMPIOEN VAN DE JUPILER LEAGUE
NEC is door een 1-0 zege kampioen geworden van de Jupiler League!

21.52 uur: EXTRA TIJD
De negentig minuten zitten erop, nog twee minuten extra tijd.

21.44 uur: PUBLIEK SCHREEUWT NEC NAAR DE TITEL
Het lukt niet echt meer bij NEC, Sparta wordt gevaarlijker en raakt via Dogan (vrije trap) zelfs de lat. Het publiek schreeuwt de Nijmegenaren door de laatste bange minuten heen.

21.29 uur: STAANDE OVATIE VOOR SJOERD ARS
Vlak nadat Alireza Jahanbakhsh een grote kans op 2-0 heeft verprutst, gaat clubtopscorer Sjoerd Ars toch naar de kant. Zijn kuitblessure speelt toch weer op. Ars heeft met zijn 24 goals een groot aandeel in het naderende kampioenschap en krijgt dan ook een staande ovatie van het Nijmeegse publiek.

21.26 uur: VRIJE KOPKANS VOOR FOOR
Navarone Foor had de wedstrijd kunnen beslissen, maar Christian Santos schotelt hem een kopkans voor. En koppen, dat is dus niet echt aan hem besteed.

Christian Santos na de bevrijdende 1-0.
Christian Santos na de bevrijdende 1-0.

21.21 uur: FEEST IN DE GOFFERT
Het bevrijdende doelpunt van Santos maakt de wedstrijd er niet beter op, maar de sfeer in het stadion wel. Nog een halfuurtje, dan mogen de Nijmegenaren zich vanaf komende zomer weer Eredivisionist noemen.

21.10 uur: DOELPUNT NEC
Christian Santos zet De Goffert op zijn kop! Alireza Jahanbakhsh zet voor, waarna de Venezolaan binnen schiet.

21.06 uur: AFTRAP TWEEDE HELFT
Twee ongewijzigde teams beginnen aan de tweede helft. Dus ook clubtopscorer Sjoerd Ars blijft binnen de lijnen, ondanks dat hij niet fit oogt.

20.49 uur: RUSTSTANDEN JUPILER LEAGUE
Het kampioensduel in De Goffert komt niet echt los. Een rare duwfout van Kevin Conboy had Sparta misschien nog wel een penalty moeten opleveren. Geen goals nog, maar voor NEC niks aan de hand bij deze tussenstanden. Dan staat aanvoerder Rens van Eijden straks gewoon met de schaal in zijn hand.

De ruststanden:
NEC – Sparta 0-0
Jong Ajax – FC Eindhoven 0-0
VVV-Venlo – Jong PSV 0-2
Helmond Sport – De Graafschap 2-1
Almere City FC – RKC Waalwijk 1-2
FC Emmen – Fortuna Sittard 0-0
FC Oss – FC Den Bosch 1-1
FC Volendam – Jong FC Twente 1-2
MVV Maastricht – Telstar 1-0
Roda JC – Achilles '29 1-0

20.31 uur: ARS NIET OP SCHERP
Weer staat Alireza Jahanbakhsh aan de basis van een Nijmeegse aanval, maar clubtopscorer Sjoerd Ars maait volledig over de bal heen. Zijn het de zenuwen die een rol spelen?

20.28 uur: SCHIETKANS SPARTA
Spartaan Huseyin Dogan zal zich achter zijn oren krabben als hij straks op televisie ziet hoeveel tijd en ruimte hij had om te schieten. Zijn inzet oogt wat gehaast en zeilt over.

21.18 uur: GELIJKOPGAAND EERSTE KWARTIER
Ook NEC heeft zijn eerste kans gekregen, maar Navarone Foor schoot over. Op de tribune is het rustig, het clublied wordt alvast gerepeteerd.

20.12 uur: KANS VOOR SPARTA
Daar komt NEC heel goed weg, als Paul Gladon vrij opduikt voor Joshua Smits. De spits van Sparta schiet echter zwak in, waardoor de NEC-keeper redding kan brengen.

20.03 uur: AFTRAP JUPILER LEAGUE
We zijn begonnen in Nijmegen! En natuurlijk ook op de andere velden, waar nog gestreden wordt om de play-offs. Maar onze focus ligt op De Goffert, waar de supporters al helemaal in de feeststemming zijn.

Het programma:
NEC – Sparta 0-0
Jong Ajax – FC Eindhoven 0-0
VVV-Venlo – Jong PSV 0-0
Helmond Sport – De Graafschap 0-0
Almere City FC – RKC Waalwijk 0-0
FC Emmen – Fortuna Sittard 0-0
FC Oss – FC Den Bosch 0-0
FC Volendam – Jong FC Twente 0-0
MVV Maastricht – Telstar 0-0
Roda JC – Achilles '29 0-0

Daar is hij weer, Bert van Oostveen met de kampioensschaal. Twee weken geleden ging het zilverwerk terug zijn achterbak in, vanavond hoopt NEC hem uit de handen van clubicoon Jan Peters wel in bezit te krijgen.
Daar is hij weer, Bert van Oostveen met de kampioensschaal. Twee weken geleden ging het zilverwerk terug zijn achterbak in, vanavond hoopt NEC hem uit de handen van clubicoon Jan Peters wel in bezit te krijgen.

19.50 uur: NEC SLORDIG IN HEENDUEL
NEC won tot nu toe 27 van zijn 31 wedstrijden in de Jupiler League. Het heenduel met Sparta was een van de zeldzame uitglijders dit seizoen. In de 88ste minuut leidde de ploeg van Ruud Brood nog met 0-2, maar het werd uiteindelijk nog gelijk (2-2).

19.45 uur: PASTOOR TERUG IN DE GOFFERT
Trainer Alex Pastoor keert vanavond voor de eerste keer terug in De Goffert sinds zijn ontslag daar. Zijn nieuwe club Sparta kan de punten goed gebruiken om de play-offs nog te halen. Voor de camera van FOX Sports zegt hij dan ook dat hij niet van plan is mee te werken aan het Nijmeegse feestje.

19.40 uur: OPSTELLINGEN NEC - SPARTA
NEC kan op oorlogssterkte aantreden, dus ook de internationals Christian Santos (Venezuela) en Alireza Jahanbakhsh (Iran) verschijnen aan de aftrap.

NEC: Smits, Gravenbeek, Van Eijden, Conboy, Leiwakabessy, Daemen, Foor, Santos, Jahanbakhsh, Ars, Limbombe.
Sparta: Kortsmit, Breedijk, Teijsse, Nieuwendaal, Ketting, Breuer, Nys, Dogan, Gladon, Verhaar, Mahmudov.

19.30 uur: WEERZIEN MET OUDE BEKENDE
Sparta is niet alleen de club die NEC vorig seizoen na twintig jaar op het hoogste niveau terugstuurde naar de Jupiler League, ook de trainer is een oude bekende. Alex Pastoor begon vorig seizoen als hoofdtrainer in De Goffert, maar werd na drie grote nederlagen in augustus 2013 al ontslagen.

Op 11 mei 2014 eindigde NEC – Sparta zo. De Nijmegenaren degradeerden na deze nederlaag (1-3) naar de Jupiler League. Sparta zou in de finale van de nacompetitie worden uitgeschakeld door FC Dordrecht, dat uiteindelijk promoveerde naar de Eredivisie.
Op 11 mei 2014 eindigde NEC – Sparta zo. De Nijmegenaren degradeerden na deze nederlaag (1-3) naar de Jupiler League. Sparta zou in de finale van de nacompetitie worden uitgeschakeld door FC Dordrecht, dat uiteindelijk promoveerde naar de Eredivisie.

19.30 uur: DE GOFFERT UITVERKOCHT
Stadion De Goffert is vanavond volledig uitverkocht. Er zijn dus 12.500 toeschouwers aanwezig bij de zestiende thuispartij van de Nijmegenaren. De vorige vijftien werden allemaal gewonnen.

19.30 uur: KAMPIOENSWEDSTRIJD NEC
Met een fitte spelersgroep treedt NEC over een half uur aan tegen Sparta. De titel lijkt de Nijmegenaren niet meer te kunnen ontgaan. Een punt volstaat voor het kampioenschap in de Jupiler League. Als concurrent FC Eindhoven knoeit, is de schaal sowieso al binnen. In dit liveblog volgen we vanavond alle ontwikkelingen op de voet.

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht in het VI Matchcenter.

C

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.