PEC: grootste verschil in punten tussen thuis en uit

Reacties

● PEC Zwolle won vier van de tien voorgaande Eredivisieduels met Willem II in eigen huis (G3, V3).

PEC: grootste verschil in punten tussen thuis en uit

● De Zwollenaren boekten meer Eredivisiezeges op Willem II dan tegen elk ander team (acht - thuis en uit).

● PEC Zwolle won sinds de promotie in 2013 van geen enkel team vaker in de Eredivisie dan van Willem II (drie keer), hoewel de Tilburgers vorig seizoen in de Jupiler League speelden.

● PEC Zwolle kwam in de laatste zeven competitieduels tot slechts een kwart van het aantal punten (vier) van de zeven wedstrijden daarvoor (zestien punten).

● PEC Zwolle is dit Eredivisieseizoen de club met het grootste verschil in punten tussen thuis- en uitduels (zeventien - dertig in thuiswedstrijden en dertien buitenshuis).

● De Zwollenaren incasseerden meer dan de helft (51 procent) van de tegengoals dit seizoen in het laatste kwartier van de eerste of tweede helft (19 uit 37).

● PEC-spits Tomas Necid is doelpuntloos in zijn laatste vijf Eredivisieduels (achttien schoten gelost, inclusief geblokkeerde pogingen), terwijl de vijf wedstrijden daarvoor vijf treffers opleverden (ook uit achttien schotpogingen).

● Willem II is voor het eerst dit seizoen ongeslagen in drie opeenvolgende competitieduels en kan voor het eerst sinds oktober 2008 vier Eredivisiewedstrijden op rij zonder nederlaag blijven.

● Willem II kwam in de laatste vier competitieduels met PEC Zwolle op het hoogste niveau niet tot scoren.

● Alleen Jeffrey Gouweleeuw (AZ, 96) maakte meer intercepties dan Willem II-verdedigers Frank van der Struijk (91) en Jordens Peters (90).

Bron: Opta Sports

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.