Kampioen Ajax en Roda JC openen het Eredivisie-seizoen

Om 20.00 uur vrijdagavond start het nieuwe seizoen van de Eredivisie. Landskampioen Ajax trapt in eigen stadion af tegen Roda JC Kerkrade, dat het voorbije seizoen maar ternauwernood het vege lijf redde in de play-offs.

Kampioen Ajax en Roda JC openen het Eredivisie-seizoen

Ajax gaat het seizoen 2013/14 van start als grote titelfavoriet. Trainer Frank de Boer hoopt voor de vierde keer op rij de titel te bemachtigen en zo Ajax aan het 33ste landskampioenschap te helpen.

PSV, dat in de derde voorronde van de Champions League tegen Zulte Waregem (2-0) uiterst goed voor de dag kwam, is de volgende van de traditionele topdrie die in actie komt. Het volledig gerenoveerde elftal van trainer Phillip Cocu begint zaterdagavond op bezoek bij ADO Den Haag. De aftrap is om 18.45 uur.

Een uur later beginnen NEC en FC Groningen, alsmede FC Twente en RKC Waalwijk aan hun onderlinge confrontatie. SC Heerenveen en AZ treffen elkaar om 20.45 uur in Friesland.

Zondag komen de beide uit de Jupiler League gepromoveerde clubs in actie. SC Cambuur is door het kampioenschap voor het eerst sinds het seizoen 1999/00 terug op het hoogste niveau en begint om 12.30 aan de thuiswedstrijd tegen NAC Breda.

De andere promovendus, Go Ahead Eagles treft twee uurtjes later FC Utrecht in een uitwedstrijd. Om 14.30 gaan ook Vitesse en Heracles met elkaar de strijd aan. PEC Zwolle en Feyenoord besluiten de eerste speelronde in de Eredivisie zondagmiddag om 16.30 uur. Ook in de Jupiler League gaan de ploegen vanaf vrijdagavond weer met elkaar de strijd aan. In een compleet vernieuwde opzet, Achilles '29, Jong PSV, Jong Ajax en Jong FC Twente zorgen dat er in totaal twintig ploegen meedoen, zal blijken wie er in de voetsporen van Cambuur treedt. Bekijk hier het programma van de Jupiler League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen