Aftellen tot start Eredivisie: Feyenoord heerst in De Kuip

Voetbal International telt dagelijks met een opmerkelijke statistiek af naar de start van het nieuwe Eredivisieseizoen, dat morgenavond van start gaat met Ajax-Roda JC Kerkrade.

Aftellen tot start Eredivisie: Feyenoord heerst in De Kuip

Feyenoord was vorig seizoen niet te kloppen op eigen veld. De ploeg van trainer Ronald Koeman was de enige die ongeslagen bleef in alle zeventien thuisduels in de Eredivisie.

Feyenoord boekte in 2012/13 in de eigen Kuip veertien zeges en verspeelde alleen punten tegen SC Heerenveen (1-1), Ajax (2-2) en FC Twente (0-0). De Rotterdammers kwamen daarbij tot 42 doelpunten en incasseerden er twaalf.

Achter Feyenoord kende ook Ajax een sterke reeks thuisoptredens. De kampioensploeg van trainer Frank de Boer verloor alleen van Vitesse (0-2) en behaalde verder elf overwinningen. Vijf keer eindigde een duel in de Amsterdam Arena in een gelijkspel.

Overigens loopt de imposante thuisreeks van Feyenoord verder terug dan afgelopen seizoen. De Rotterdammers hebben op eigen veld al 28 wedstrijden niet meer verloren: 23 overwinningen en vijf gelijke spelen. De laatste thuisnederlaag dateert van 5 november 2011 toen de wedstrijd tegen NEC met 0-1 verloren ging. (Ramon Min)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen