Aftellen tot start Eredivisie: hoogste Europese moyenne

Voetbal International telt dagelijks met een opmerkelijke statistiek af naar de start van het nieuwe Eredivisieseizoen op vrijdag 2 augustus, vandaag over drie dagen.

Aftellen tot start Eredivisie: hoogste Europese moyenne

In de laatste drie seizoenen vielen er gemiddeld minstens drie doelpunten per wedstrijd in de Eredivisie. Met een moyenne van 3,15 goals was onze vaderlandse hoogste afdeling een van de aantrekkelijkste competities in Europa.

In de jaargang 2009/10 bleef het doelpuntengemiddelde voor het laatst onder de drie goals per duel: 2,91. Vervolgens lag het moyenne in 2010/11 op 3,22 en werd er een seizoen later zelfs nóg vaker gescoord (3,25).

PSV was vorig seizoen verantwoordelijk voor de meeste doelpunten in de Eredivisie. Met 103 treffers in 34 competitieduels haalde de ploeg van trainer Dick Advocaat als enige club een gemiddelde van méér dan drie goals per duel: 3,03.

Degradanten Willem II en VVV-Venlo leverden met elk 33 goals en een gemiddelde van minder dan één goal per duel de kleinste bijdrage aan het imposante doelpuntenmoyenne van de Eredivisie. (Ramon Min)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen