Kalou helpt Hertha verder, fans Osnabrück misdragen zich

Hertha BSC, met Roy Beerens en Salomon Kalou in de basis, heeft zich geplaatst voor de volgende ronde van het toernooi om de DFB-Pokal. Het 1. FC Nürnberg van Dave Bulthuis ging door na strafschoppen, VfL Osnabrück tegen RB Leipzig werd gestaakt.

Arminia Bielefeld (2) – Hertha BSC 0-2
De aanloop naar het bekerduel bij de ploeg uit de Tweede Bundesliga verliep voor Hertha uiterst curieus. De spelersbus werd zondag op weg naar Bielefeld namelijk beschoten, daarbij raakte niemand gewond. Met Beerens en voormalig Feyenoorder Kalou in de basis hadden de Berlijners het maandagavond vervolgens lang moeilijk.

Pas in de 73ste minuut kwam de ploeg van Pál Dárdai op voorsprong. De net ingevallen Nico Schultz bediende Kalou, die raakschoot: 0-1. De niet overtuigende Beerens werd even later naar de kant gehaald, waarna Vladimir Darida de eindstand op 0-2 bepaalde en Hertha definitief naar de volgende bekerronde hielp.

VfL Osnabrück (3) – RB Leipzig (2), gestaakt bij 1-0
Het duel tussen de ploeg uit de Derde Bundesliga en het een niveau hoger acterende Leipzig werd ruim een kwartier voor tijd definitief gestaakt omdat scheidsrechter Martin Petersen op het hoofd werd geraakt door een aansteker. Het projectiel werd gegooid vanuit een vak met fans van de thuisploeg. De stand was op dat moment nota bene 1-0, aangezien Halil Savran al na 23 seconden de score opende.

VfR Aalen (3) – 1. FC Nürnberg (2) 0-0, 1-2 na strafschoppen
Bij de bezoekers speelde verdediger Dave Bulthuis de hele wedstrijd. Samen met zijn kompanen achterin hield hij de nul, maar omdat de thuisploeg dat ook 120 minuten lang deed, moesten strafschoppen de uitkomst brengen. Beide ploegen misten daarin hun eerste twee pingels, benutten hun derde en misten hun vierde weer. Omdat Nürnberg uit de vijfde poging scoorde, maar Aalen vervolgens miste, gaan Bulthuis en co door.