Verbeek en Wijnaldum bekeren door, Petersen op schot

Gertjan Verbeek en Giliano Wijnaldum hebben hun wedstrijd in de eerste ronde van het toernooi om de DFB-Pokal met VfL Bochum eenvoudig gewonnen. Nils Petersen was bij SC Freiburg weer de grote man.

FSV Salmrohr (5)– VfL Bochum (2) 0-5
Voor Gertjan Verbeek en zijn nieuwe club is het seizoen uitstekend begonnen. De eerste twee competitiewedstrijden in de Tweede Bundesliga werden al gewonnen door Bochum, ook in het bekertoernooi boekte de ploeg een overwinning.

De thuisploeg hield lang stand, maar na veertig minuten opende Simon Terrode de score. Na rust trof hij nóg tweemaal doel, waarna Marco Terrazzino het karwei met de 0-4 en 0-5 fraai afmaakte. Bij Bochum viel Giliano Wijnaldum halverwege de wedstrijd in, hetgeen zijn debuut betekende.

HSV Balmberk-Uhlenhorst (5) – SC Freiburg (2) 0-5
Freiburg had de winst te danken aan spits Nils Petersen. In de eerste twee competitieduels scoorde hij al vier keer, dat lukte hem zondag in amper een uur tijd óók. Nadat Petersen voor rust én na rust twee keer doel trof, maakte Julian Schuster het vijftal aan doelpunten vol.

Chemnitzer FC (3) – Borussia Dortmund 0-2
Overtuigend was het niet, maar ook Borussia Dortmund bereikte zondag de tweede ronde. Een doelpunt van Pierre-Emmerick Aubameyang halverwege de eerste helft was lange tijd de enige goal voor de ploeg van de nieuwe trainer Thomas Tuchel, kort voor tijd besliste Henrikh Mkhitaryan het duel.