Verbeek boekt verrassende overwinning met Bochum

VfL Bochum is uitstekend aan de Tweede Bundesliga begonnen. Op bezoek bij Bundesliga-degradant SC Paderborn was de club van trainer Gertjan Verbeek met 1-0 te sterk.

Nieuwkomers Giliano Wijnaldum en Nando Rafael startten op de bank bij de eerste competitiewedstrijd van Bochum. Paderborn was in de eerste helft het dichtst bij een doelpunt via Moritz Stoppelkamp, maar de aanvaller faalde oog in oog met doelman Andreas Luthe.

In de tweede helft openden de bezoekers de score. Janik Haberer zette Bochum in de 61ste minuut op 0-1. Even later mocht de transfervrij overgekomen Nando Rafael zijn opwachting maken. De voormalige Ajacied zat zonder club na een avontuur in China. Het team van Verbeek wist de minieme voorsprong in het resterende halfuur te verdedigen, waardoor de nummer elf van het voorbije jaar met een knappe uitoverwinning aan het seizoen begonnen is.