Bayern simpel voorbij amateurs, blamage voor HSV

Met Arjen Robben als invaller heeft Bayern München vrij eenvoudig de tweede ronde van het toernooi om de DFB-Pokal bereikt. Vijfdedivisionist FC Nöttingen werd verslagen: 1-3. Hamburger SV zette zichzelf voor schut.

FC Nöttingen (5) – Bayern Munchen 1-3
Bayern-trainer Pep Guardiola hield voor het bezoekje aan de amateurs van Nöttingen gevestigde namen als Arjen Robben, Manuel Neuer, Thomas Müller en Xabi Alonso op de bank. Mede daardoor was er ruimte in de basisopstelling voor nieuwkomer Arturo Vidal, die niet lang nodig had om zijn naam te vestigen.

Na vier minuten kreeg Der Rekordmeister al een strafschop na hands van de tegenstander, waarop de van Juventus overgekomen Chileen vanaf de penaltystip zijn eerste doelpunt in Beierse dienst liet aantekenen. Het leek de aanzet tot een eenvoudige middag te zijn, ware het niet dat Niklas Hecht-Zirpel na een kwartier voor een grote verrassing zorgde: 1-1.

In het vervolg van de eerste helft stelde Bayern orde op zaken. Na voorbereidend werk van Vidal – die in de verloren strijd tegen VfL Wolfsburg om de Super Cup al had gedebuteerd – schoot Mario Götze 1-2 binnen, Robert Lewandowski tekende zelfs voor 1-3. Tien minuten na rust mocht Robben zijn entree maken, hij kreeg daarbij direct de aanvoerdersband om zijn arm, maar in de tussenstand kwam geen verandering meer.

Carl Zeiss Jena (4) – Hamburger SV 3-2 n.v.
HSV ontsnapte vorig seizoen maar nipt aan degradatie en is ook deze jaargang slecht begonnen. Op bezoek bij vierdedivisionist Carl Zeiss Jena kwam er zondagmiddag direct een einde aan het bekeravontuur van Die Rothosen. Na de 1-0 van Sören Eismann trok Ivica Olic de stand vlak na rust nog wel gelijk, maar Velimir Jovanovic bracht de gastheren voor een tweede keer op voorsprong.

Lange stevende HSV af op een nederlaag in de reguliere speeltijd, totdat Michael Gregoritsch in de allerlaatste minuut met zijn gelijkmaker de reddende engel leek te worden. Het bleek uitstel van executie, waarbij Johannes Pieles direct na het begin van de tweede helft van de verlenging degene was die het vonnis velde: 3-2.