Herrera eerste grote aanwinst Van Gaal bij United

Reacties

Louis van Gaal heeft zijn eerste grote aanwinst bij Manchester United binnen. De gevallen Engelse topclub neemt middenvelder Ander Herrera voor ruim 37 miljoen euro over van Athletic de Bilbao.

Herrera eerste grote aanwinst Van Gaal bij United

Volgens BBC zijn United, Bilbao en Herrera het in grote lijnen eens over de transfer. United rondt de komst van de 24-jarige Spanjaard bewust zo vroeg in de zomer af omdat de vertrekclausule in zijn contract van 37 miljoen na 30 juni komt te vervallen. De centrale middenvelder moet dan ineens veel meer kosten.

Met de komst van Herrera komt een langgekoesterde wens van United uit. De Engelse club probeerde hem vorige zomer ook al vast te leggen, maar de deal ketste toen op opmerkelijke wijze af. Vlak voor het sluiten van de mark leek United de deal rond te krijgen, maar Bilbao bleek toen te hebben onderhandeld met drie bedriegers die niets met de Engelse club van doen hadden.

Op voorspraak van Van Gaal waagde United nu weer een poging voor Herrera, een allround middenvelder met een goede pass en loopvermogen. The Red Devils rekenen erop dat de transfer binnen enkele dagen beklonken wordt. Herrera moet op Old Trafford de Paul Scholes-rol op zich nemen. De roodharige middenvelder werd na zijn pensioen medio 2013 nooit adequaat vervangen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.