Transferdagboek 02/09: Herrera, Özil, Toivonen, Yilmaz

Het is zover, de laatste dag van de transfermarkt. Alleen vandaag kunnen clubs nog spelers kopen of verkopen. Voetbal International houdt de stand van zaken bij.

Transferdagboek 02/09: Herrera, Özil, Toivonen, Yilmaz

Everton heeft via een tussenpersoon geïnformeerd naar Ola Toivonen. De constructie die vanuit Engeland werd voorgesteld, een huur- of ruildeal, kon evenwel niet rekenen op de goedkeuring van PSV.

De Eindhovense clubleiding wil pas in contact treden met een club als er direct contact wordt opgenomen. Tot zover was dat niet het geval voor de Zweedse middenvelder van PSV, die nog tot medio 2014 onder contract staat. Zaakwaarnemer Mino Raiola liet ook al weten dat hij niet verwacht dat de Zweed nog een nieuwe club zal vinden. Trainer Phillip Cocu heeft al aangekondigd dat Toivonen, mits hij niet zijn verbintenis verlengt, genoegen zal moeten nemen met een plaats op de reservebank.

Dan over naar Italië waar een heuse spitsencarrousel tot de opties behoort. Juventus wil Alberto Gilardino van Genoa overnemen en wil als vervanger Marco Borriello van AS Roma. De Romeinen willen dan Fabio Quagliarella weer van Juventus overnemen. Het cirkeltje is rond, zo lijkt het.

Maar niet als het aan de andere Romeinse club ligt. Lazio wil de plannen van de stadgenoot verpesten en wil Quagliarella ook binnenhalen. Dat lijkt ook te komen door het afketsen van de komst van Burak Yilmaz. De spits van Galatasaray leek over te komen van Galatasaray voor vijftien miljoen euro, maar een aanvullende eis van zijn zaakwaarnemer heeft de verhoudingen op scherp gezet volgens Italiaanse media. De fee van twee miljoen euro leidde tot hoongelach in Rome en een veto.

Burak Yilmaz.
Burak Yilmaz.
Stephan El Shaarawy
Ander Herrera
Demba Ba
The Gunners
Juan Mata
Mesut Özil
BBC
Sky Sports
Ángel dí María
Karim Benzema
Fábio Coentrão
Bruma
Gareth Bale
De Koninklijke.
Luis Suarez
The Reds.
Martin Skrtel
Emmanuel Adebayor
Benoît Assou-Ekotto
The Spurs
last but not least
Wesley Sneijder
Fanatik

Bekijk hier al onze video's