Bekende Fellaini zevende keus voor United-manager Moyes

Op het laatste moment van de transferdeadline legde Manchester United Marouane Fellaini vast. De middenvelder, overgekomen van Everton, was inmiddels de zevende keuze van The Reds.

Bekende Fellaini zevende keus voor United-manager Moyes

Na pogingen van United om Thiago Alcántara, Cesc Fabregas, Ander Herrera, Mesut Özil, Sami Khedira en Luka Modric vast te leggen, werd Fellaini pas ingelijfd. De Belg komt van de oude ploeg van manager David Moyes, Everton, wat een paniekaankoop des te meer verklaart.

Athletic de Bilbao-middenvelder Ander Herrera leek maandag nog naar Old Trafford te komen, nadat United bereid was liefst 36 miljoen euro neer te leggen. Op het laatste moment ging het alsnog mis, aangezien Moyes aangaf dat het een te hoog bedrag was voor de relatief onbekende middenvelder.

Met nog een uur te gaan heeft Moyes naar verluidt nog pogingen gedaan om de gelimiteerde afkoopsom te verlagen, maar toen dit niet lukte haakten The Mancunians af. In haast is er vervolgens onderhandeld met Everton, dat 32 miljoen euro overhield van de overstap van Fellaini naar United.

Ook dacht de grootmacht uit Manchester zich op het laatste moment te kunnen versterken met Fábio Coentrão, maar omdat het papierwerk niet op tijd in orde kwam vond die deal geen doorgang. Ook een poging om Leighton Baines weg te plukken bij Everton mislukte, waardoor Moyes deze zomer alleen zijn oud-speler Fellaini heeft aangetrokken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen