Heracles ook op natuurgras op zoek naar zege

Reacties

De revelatie van dit seizoen is toch wel Heracles Almelo. De ploeg won vijf van zijn zes wedstrijden en staat momenteel tweede in de Eredivisie. Dit weekend neemt de club het op tegen AZ.

Heracles ook op natuurgras op zoek naar zege

Heracles behaalde uit de eerste zes competitiewedstrijden liefst vijftien punten. Alleen tijdens de eerste speelronde werd er verloren, met 3-1 op bezoek bij Roda JC Kerkrade. De prestaties van de ploeg zijn opvallend, omdat Heracles vorig jaar rond deze tijd op de laatste plaats stond en aan het einde van het seizoen degradatie maar ternauwernood wist te voorkomen.

Ook in het bekertoernooi werd er deze week succes geboekt. De ploeg uit Almelo won, zij het na verlenging, met 4-1 van Vitesse en plaatste zich daarmee voor de derde ronde van de KNVB-beker. 'We hebben 120 minuten in de benen, dus de vraag is hoe snel iedereen zich herstelt. Maar dat mag geen excuus zijn', aldus trainer Stegeman op de clubwebsite. De oefenmeester verwacht geen makkelijke middag bij AZ, dat nog niet goed draait. 'Ze zijn nog zoekende, maar hebben spelers met veel kwaliteit.'

De wedstrijd tussen AZ en Heracles Almelo staat zaterdag om 20.45 uur op het programma. Voor de verrassend goed presterende club wordt dit het eerste duel op natuurgras. Want naast alle thuiswedstrijden - waaronder het bekerduel met Vitesse van afgelopen woensdag - speelde het ook bij Roda JC Kerkrade, ADO Den Haag en SC Cambuur op kunstgras.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.