Vitesse vraagt om opheldering over 'tijdreizende' Makkelie

Vitesse heeft de KNVB om opheldering gevraagd over het 'terugzetten van de wedstrijdklok' tijdens het KNVB-bekerduel met Heracles Almelo (4-1 nederlaag). 'Het kan niet zijn dat de duur van een wedstrijd met een natte vinger in de lucht wordt bepaald', zegt algemeen directeur Joost de Wit.

Scheidsrechter Danny Makkelie legde de wedstrijd een kleine tien minuten voor tijd stil wegens commentaar op de leiding en de weigering van de weggestuurde Vitesse-trainer Peter Bosz het veld te verlaten. 'Het is vreemd dat op video-opnamen, waarop de stadionklok te zien is, de scheidsrechter na exact 81,55 minuten naar Peter Bosz loopt en een aantal minuten later de wedstrijd tijdelijk wordt gestaakt', valt in het betoog van De Wit te lezen.

Tijdreis
'De wedstrijd wordt vervolgens hervat met 80,00 minuten op de klok', vervolgt hij op de clubsite van de Arnhemmers. 'Opmerkelijk, zeker aangezien Marvelous Nakamba volgens onze beelden in de 81ste minuut een rode kaart heeft ontvangen en het duel pas minuten later werd stilgelegd. We willen graag weten wat de precieze afwegingen van de arbitrage zijn geweest om een reis in de tijd te maken en wat de regels zijn in dergelijke gevallen. We willen helderheid, al is het maar om volgende keer niet voor een verrassing komen te staan.'

De klacht komt na het zware schikkingsvoorstel dat de aanklager betaald voetbal Bosz deed naar aanleiding van zijn misdragingen. Die wilde de hoofdcoach voor vier duels schorsen, iets waar de Arnhemmers niet mee akkoord zijn gegaan.