Bosz: 'Als het 1-0 was gebleven, werd er nu nóg gevoetbald'

Peter Bosz zag zijn Vitesse tegen Heracles Almelo groots spelen in een wedstrijd die volgens hem niet te winnen was. 'Ik heb dit in Nederland nog nooit meegemaakt.'

'Het werd ons wel heel zuur gemaakt', zei de trainer van Vitesse voor de camera van FOX Sports over het optreden van scheidsrechter Danny Makkelie. 'Uiteindelijk ga je met vier rode kaarten en twee penalty's tegen van het veld.' Dat was overigens inclusief de rode kaart voor Bosz zelf.

Makkelie zei Bosz twee keer netjes te hebben gevraagd om naar de tribune te gaan. 'Waarna ik twee keer netjes heb gevraagd waarom. Maar dat wilde hij me niet vertellen', verbaasde Bosz zich. 'Ik wil ook graag weten waarom, maar ik ga nu niet voor hem denken. Dat lijkt me niet verstandig.'

Klok
Bosz weigerde aanvankelijk van het veld te gaan, waarna het duel in de 84ste minuut tijdelijk gestaakt werd. Bosz zag echter dat de klok werd teruggezet naar de tachtigste minuut, waarna er nog vijf minuten werden bijgeteld. In de 94ste minuut maakte Heracles pas gelijk. 'Dan bekruipt je het gevoel dat als het 1-0 voor ons was gebleven, er nu nóg gevoetbald werd.'

Niet alleen Bosz kon zijn ogen niet geloven, zelfs Heraclied Gonzalo García García bekeek het duel volgens de oefenmeester van de Arnhemmers met plaatsvervangende schaamte. 'García kwam nog naar me toe en zei: Dit heb ik alleen nog maar op Cyprus meegemaakt.'