Makkelie gaat 'zeker' zwaar rapport over Bosz schrijven

Reacties

Voor Peter Bosz krijgt het KNVB-bekerduel met Heracles Almelo zeker een staartje. Het gedrag van de Vitesse-trainer komt prominent in het rapport van scheidsrechter Danny Makkelie.

Makkelie gaat 'zeker' zwaar rapport over Bosz schrijven

Bosz moest woensdag na voortdurend commentaar op de arbitrale leiding tijdens het bekerduel met Heracles (4-1 nederlaag) in de slotfase van de reguliere speeltijd naar de tribune. Makkelie was naar eigen zeggen aanvankelijk nog coulant voor de Vitesse-trainer, die pas na een onderbreking van de wedstrijd ook daadwerkelijk de gang naar de catacomben maakte.

'Hij werd weggestuurd wegens herhaaldelijk commentaar op de leiding, ook op de vierde official', aldus de uitleg van Makkelie bij de Tubantia. 'Dat deed hij in de eerste helft al steeds. Ik ben naar hem toegegaan en heb gezegd: "Peter, doe nou niet. Hou je met je team bezig, dan doe ik mijn werk". Daarna maakte hij ook nog een keer een wegwerpgebaar, maar dat was voor mij nog geen reden hem weg te sturen.

Na rust toonde Bosz in de ogen van Makkelie geen beterschap. 'In de tweede helft had hij weer commentaar, toen was voor mij de maat vol. Ik heb hem toen drie keer gevraagd om te vertrekken, dat wilde hij niet. Toen zei ik: "Dan gaan we er even af, om af te koelen."'

Het handelen van Bosz levert een stevig rapport op , zo bevestigde de arbiter, die woensdag inclusief de Vitesse-coach nog drie Arnhemse spelers voortijdig naar de kleedkamer stuurde. 'Dat ga ik zeker doen.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.