Bosz en Vitesse niet akkoord met megaschorsing

Reacties

Vitesse-trainer Peter Bosz is niet akkoord gegaan met het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal. Die wilde hem voor vier wedstrijden schorsen, naar aanleiding van zijn gedrag tijdens het KNVB-bekerduel met Heracles Almelo (4-1 nederlaag).

Bosz en Vitesse niet akkoord met megaschorsing

De aanklager betaald voetbal kwam tot een voorstel van vier duels schorsing naar aanleiding van drie overtredingen. 'Het bij herhaling in woord en/of gebaar te kennen geven het niet eens te zijn met een beslissing van de scheidsrechter, het weigeren het speelveld te verlaten, waardoor de wedstrijd tijdelijk is gestaakt en het op verbale wijze in diskrediet brengen van de arbitrage tijdens een interview na afloop', zo stond opgesomd in een toelichting van de Nederlandse voetbalbond.

Bosz moest woensdagavond na voortdurend commentaar op de arbitrale leiding tijdens het bekerduel met Heracles (4-1 nederlaag) in de slotfase van de reguliere speeltijd naar de tribune. Makkelie was naar eigen zeggen aanvankelijk nog coulant voor de Vitesse-trainer, die pas na een onderbreking van de wedstrijd ook daadwerkelijk de gang naar de catacomben maakte.

De aanklager stelde daardoor dat Bosz door zijn gedrag het voetbal in diskrediet heeft gebracht. Desalniettemin gaat de hoofdcoach van de Arnhemmers niet akkoord met het schikkingsvoorstel, waardoor de zaak nu wordt voorgelegd aan de tuchtcommissie. Die wordt op korte termijn behandeld.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.