Gudmundsson bezorgt AZ gelijkspel tegen Feyenoord

Reacties

Op bezoek bij AZ heeft Feyenoord een overwinning uit handen gegeven. Kort voor tijd zorgde Johann Berg Gudmundsson voor het gelijkspel (1-1).

Gudmundsson bezorgt AZ gelijkspel tegen Feyenoord

Feyenoord verzekerde zich vorige week dankzij een 5-1 thuiszege op SC Cambuur al van de tweede plaats en dus een plek in de voorronde van de Champions League. Ten opzichte van de overwinning op de Friezen voerde trainer Ronald Koeman - die voor het laatst op de bank zat bij Feyenoord - drie wijzigingen door in zijn basisformatie. Daryl Janmaat (geblesseerd), Bruno Martins Indi en Ruud Vormer werden vervangen door respectievelijk Sven van Beek, Jean-Paul Boëtius en Lex Immers.

De Rotterdammers speelden dus weer in een 4-3-3-formatie en dat leverde AZ veel problemen op, maar de Alkmaarders - waar trainer Dick Advocaat voor het laatst op de bank zat - mochten van geluk spreken dat er halverwege nog niet gescoord was. Na ruim een kwartier stuitte Immers op Esteban en daarna was het twee keer de beurt aan Boëtius, die net naast en net over het doel van de Costa Ricaanse doelman schoot.

In de 48ste minuut kopte Graziano Pellè (op foto in luchtduel met AZ-spelers) op de paal. Zes minuten later was het wél raak, maar daarbij kregen de Rotterdammers hulp van Jeffrey Gouweleeuw. Een terugspeelbal van de verdediger werd onderschept door Lex Immers, die uit de rug van Jan Wuytens was gekropen en de middenvelder zette Feyenoord alleen voor Esteban verdiend op voorsprong.

Treffer
Het verzet van AZ leek daarmee definitief gebroken, want in het kwartier na de treffer van Immers kreeg Feyenoord enkele enorme kansen op meer. Een kwartier voor tijd gunde Koeman derde doelman Ronald Graafland op 35-jarige leeftijd zijn Feyenoord-debuut. Hij kwam in het veld voor Kostas Lamprou, die de geblesseerde Erwin Mulder op zijn beurt verving. Debutant Graafland, die na dit seizoen vertrekt bij de Rotterdammers, hield zijn doel niet schoon en daardoor kwam er voor Feyenoord een einde aan een reeks van acht overwinningen in de Eredivisie.

Een schot van Gudmundsson bepaalde de eindstand op 1-1 in Akmaar, waardoor Feyenoord het seizoen eindigt op 67 punten uit 34 duels. AZ blijft met 47 punten achtste, waardoor het in de play-offs om Europees voetbal begint tegen SC Heerenveen. Bij de Friezen staat toekomstig AZ-trainer Marco van Basten aan het roer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.