Koeman: 'Altijd willen winnen past bij onze mentaliteit'

Reacties

Voor Feyenoord staat zaterdag niet meer dan de eer op het spel, maar de Rotterdammers zetten in Alkmaar in op een winnend laatste kunstje van trainer Ronald Koeman.

Koeman: 'Altijd willen winnen past bij onze mentaliteit'

Feyenoord is al verzekerd van de tweede plaats, en daarmee een plaats in de voorronde van de Champions League. 'Na vorige week zijn de druk en de spanning eraf', zei Koeman. 'Maar we willen ook deze wedstrijd winnen, alleen al om het seizoen op goede wijze af te sluiten. Dat past bij de mentaliteit van zowel de spelers als de staf. Om die reden zullen we ook met een zo sterk mogelijk elftal beginnen.'

Twee vaste waardes moeten zaterdag verstek laten gaan. 'Alleen Daryl Janmaat is er uit voorzorg niet bij, terwijl Erwin Mulder nog niet fit genoeg is om te spelen', aldus Koeman, die zaterdag voor het laatst op de bank van Feyenoord plaatsneemt.

Met het duel in Alkmaar komt er een einde aan drie jaar in Rotterdamse dienst, met in zijn ogen het laatste seizoen als lastigste. 'Omdat de verwachtingen na twee goede jaren flink waren gestegen en we intern onszelf ten doel hadden gesteld om voor het allerhoogste te gaan', aldus Koeman.

De oud-international verwacht dat AZ zaterdag zich niet makkelijk gewonnen zal geven, ook al wacht na het reguliere seizoen nog een play-off om Europees voetbal voor de Alkmaarders. 'Dick Advocaat kennende zal hij het seizoen niet als een nachtkaars uit willen laten gaan. Anderzijds zal de ploeg niet ten koste van alles tot het uiterste gaan, omdat ze nog play-offs moeten spelen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.