Janmaat moet mogelijk afscheidsduel bij Feyenoord missen

Reacties

Daryl Janmaat heeft mogelijk zijn laatste wedstrijd voor Feyenoord al gespeeld. Door wat de club omschrijft als 'lichte klachten' ontbreekt hij zaterdag in het uitduel met AZ. Doelman Erwin Mulder is dan ook niet van de partij omdat hij nog steeds niet hersteld is van een schouderkwetsuur.

Janmaat moet mogelijk afscheidsduel bij Feyenoord missen

Feyenoord won zondag in eigen huis met 5-1 van SC Cambuur. Daardoor pakte de ploeg van afzwaaiend trainer Ronald Koeman definitief de tweede plek en het daarbij horende ticket voor de voorronde van de Champions League.

Vrijdag kondigt de oud-international op de clubwebsite aan dat Kostas Lamprou opnieuw onder de lat zal plaatsnemen. 'Ook als Erwin wel fit was geweest, had ik in dit geval misschien voor Kostas gekozen. Kostas heeft zich ondanks zijn reserverol altijd positief opgesteld, daarmee is hij een voorbeeld voor anderen.'

Lex Immers keert terug van een schorsing. 'En verder is de groep superfit', aldus Koeman. 'Daarom zie ik geen reden om het elftal te wijzigen', sluit Koeman uit dat hij verder gaat rouleren, zoals hij dat deze week nog als mogelijke optie zag.

Napoli
Omdat Janmaat mogelijk vertrekt na dit seizoen is het treffen met Cambuur wellicht zijn laatste wedstrijd voor Feyenoord geweest. 'Napoli volgt me. Niet dat ik al met ze aan tafel heb gezeten, of zo, maar ik weet dat die club mij volgt', vertelde de rechtsback deze week in een groot interview in Voetbal International. 'Maar zo zijn er meer. Ik zie het wel. Ik heb onlangs met Martin van Geel gesproken, de technisch directeur. Samen hebben we afgesproken dat we de onderhandelingen over het verlengen van mijn contract opschorten tot na de zomer.'

'Het wordt voor mij een bijzondere zomer, spannend, vooral', vervolgt Janmaat. 'Ik ben vrij nuchter van mezelf, maar kan niet ontkennen dat er de nodige kriebels bij komen kijken: eerst het WK met Oranje, daarna wellicht een transfer.' Mede door het genoemde WK wil de verdediger geen risico nemen met zijn fysieke ongemakken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.