Guardiola ontkent schuld aan blessure Robben

Reacties

Bayern München-trainer Josep Guardiola vindt het onterecht dat hij de zwartepiet krijgt toegespeeld voor de kuitblessure van Arjen Robben. Door de kwetsuur komt de Nederlander dit hele seizoen niet meer in actie.

Guardiola ontkent schuld aan blessure Robben

Robben liep de blessure midweeks op in het bekerduel met Borussia Dortmund (1-1, nederlaag na strafschoppen). Volgens Guardiola is hij niet onverantwoord te werk gegaan door Robben tegen Dortmund al te laten invallen. 'Ik zou nooit een speler terug laten keren zonder overleg met de medische staf', aldus Guardiola.

'Arjen is een verschrikkelijk belangrijke speler voor ons. Hij was gewoon fit', vervolgde Guardiola. Vóór zijn dramatisch verlopen invalbeurt tegen Dortmund stond Robben vijf weken aan de kant met een buikspierkwetsuur.

Behalve Robben kwam ook Robert Lewandowski niet ongeschonden uit het duel met Dortmund. Hij liep een neus- en kaakbreuk en hersenschudding op. Guardiola benadrukt dat hij geen enkel risico met de Poolse spits gaat nemen, alhoewel hij hoopt dat hij woensdag inzetbaar is in het Champions League-duel met Barcelona. Hij zal dan met een masker spelen.

'We moeten afwachten hoe zijn herstel vordert', vertelde Guardiola. 'Het advies van de doktoren is leidend. Als onze dokter zegt dat het een risico is als hij speelt, zal ik hem niet gebruiken.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.