Ongeloof bij Bayern-spelers na 'catastrofale avond'

Reacties

De spelers van Bayern München stonden na afloop van de dramatisch verloren halve finale in het Duitse bekertoernooi tegen Borussia Dortmund vol ongeloof de aanwezige pers te woord. De conclusie? Als er zó veel fout gaat, mocht het blijkbaar niet zo zijn.

Ongeloof bij Bayern-spelers na 'catastrofale avond'

Bayern leek op finalekoers dankzij een doelpunt van Robert Lewandowski, maar na de onverwachte gelijkmaker van Pierre-Emerick Aubameyang waren er uiteindelijk strafschoppen nodig om een beslissing te forceren. Doelman Manuel Neuer stopte zelf een penalty van Mats Hummels, maar bezegelde daarna zelf de uitschakeling met een inzet tegen de lat. Daarvoor was zowel Philipp Lahm als Xabi Alonso uitgegleden, met de eersten van vier Bayern missers tot gevolg.

'Die penaltyserie is zó stom begonnen, ze gleden gewoon uit. Dat past volledig bij de wedstrijd', zei Neuer na afloop. De Duitse sluitpost doelde daarmee niet alleen op de gemiste kans om het al in de reguliere speeltijd af te maken, maar ook op het uitvallen van Arjen Robben, Lewandowski en Thiago Alcántara. Bovendien erkende arbiter Peter Gagelmann na het laatste fluitsignaal dat hij in de tweede helft een overduidelijke handsbal van BVB-verdediger Marcel Schmelzer over het hoofd had gezien.

Thomas Müller, in de 75ste minuut naar de kant gehaald, was zichtbaar aangeslagen. 'Op zich hebben we een goede wedstrijd gespeeld, maar het zat ons niet mee. Arjen Robben moest er al snel weer uit, er werd ons een penalty onthouden. Als je dan ook nog uitglijdt bij de eerste strafschop, wat wil je er dan nog tegen doen? Het was een catastrofale avond voor ons. Zoveel hebben we niet fout gedaan, maar we gaan als verliezer naar huis. Dat maakt me kwaad.'

Aanvoerder Lahm kon nauwelijks geloven wat hem was overkomen. 'Het kan gebeuren dat je een keer uitglijdt, maar dat zoiets in een halve finale gebeurt is extreem zuur. Er zijn betere momenten te verzinnen om uit te glijden', zei Lahm na afloop van het bekerdrama. 'We hadden de wedstrijd natuurlijk daarvoor al moeten beslissen, maar we hebben onze kansen niet benut. Het is jammer dat we niet in de finale staan, want we weten hoe mooi dat is. Mijn felicitaties aan Dortmund.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.