VI Live: alle hoogtepunten van een turbulente dinsdagavond

Reacties

Om ook tijdens wedstrijden op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen is er VI Live, waar het (inter)nationale voetbal op de voet gevolgd wordt.

VI Live: alle hoogtepunten van een turbulente dinsdagavond

Dit liveblog is nu gesloten. Uiteraard kun je de hoogtepunten van de avond hieronder nog eens teruglezen.

23.53 uur: UITSLAGEN PRIMERA DIVISION
De Baskische derby kent geen winnaar. Voor Cordoba, dat voor de zestiende keer op rij niet won, kan morgen het doek vallen in de Primera División.

De uitslagen
Athletic Bilbao – Real Sociedad 1-1
Levante – Cordoba 1-0

23.17 uur: DORTMUND NAAR DE FINALE
Na missers van Mario Götze, Xabi Alonso, Manuel Neuer en Philipp Lahm in de penaltyserie gaat Dortmund naar de finale van de strijd om de DFB-Pokal!

23.15 uur: EN OOK ALONSO GLIJDT WEG!
Ook Xabi Alonso glijdt tijdens zijn aanloop weg en mist! Dortmud staat inmiddels met 2-0 voor in de serie.

23.13 uur: LAHM GLIJDT WEG
Philipp Lahm glijdt weg, waardoor zijn penalty hoog over gaat.

23.08 uur: PENALTY'S IN MÜNCHEN
Geen goals in de verlenging, dus penalty's in München. Trapt Bayern ze net zo makkelijk binnen als in de kwartfinale tegen Leverkusen, toen ze er allemaal in vlogen?

22.39 uur: EINDSTAND HULL CITY - LIVERPOOL 1-0
De zorgen voor Dick Advocaat nemen toe, maar Louis van Gaal lijkt met Manchester United de Champions League niet meer te kunnen ontgaan.

22.37 uur: EINDSTAND UDINESE - INTER 1-2
Lukas Podolski bezorgt Inter de winst, door kort na zijn entree de winnende te maken.

Dit is het Stadio Sandro Cabassi van Carpi, de club die net door een gelijkspel tegen Bari (0-0) naar de Serie A promoveerde. De Italiaanse bond geeft de club geen toestemming om hier op het hoogste niveau te spelen, maar dat is een zorg voor later...
Dit is het Stadio Sandro Cabassi van Carpi, de club die net door een gelijkspel tegen Bari (0-0) naar de Serie A promoveerde. De Italiaanse bond geeft de club geen toestemming om hier op het hoogste niveau te spelen, maar dat is een zorg voor later...

22.32 uur: VAN DER WIEL SCOORT
PSG kan de zege niet meer ontgaan, en dat dankzij een doelpunt van Gregory van der Wiel. De rechtsback is wel enige dank verschuldigd aan FC Metz-keeper keeper Anthony Mfa Meuzi, die blundert bij de poging van Van der Wiel; 3-1.

22.27 uur: VERLENGING
Na negentig minuten is de stand 1-1 in München bij Bayern tegen Dortmund, verlenging dus.

22.18 uur: ROBBEN ER WEER AF
Wat een dramatische comeback van Arjen Robben. Wegens een kuitblessure moet hij weer worden gewisseld.

22.07 uur: GELIJKMAKER DORTMUND
Pierre-Emerick Aubameyang duikt bij de tweede paal op en maakt gelijk. Arjen Robben kan dus meteen aan de bak, want het staat 1-1 bij Bayern - Dortmund.

22.01 uur: RENTREE ROBBEN
Arjen Robben komt in het veld voor Thiago. Hij heeft een kwart wedstrijd om te laten zien hoe fit hij is.

LANDGENOTEN: Robin van Persie heeft gescoord namens de beloften van Manchester United. Op bezoek bij Fulham (1-4) was de aanvoerder van Oranje tweemaal trefzeker.

21.50 uur: EINDSTAND BARCELONA - GETAFE 6-0.
Barcelona neemt genoegen met een half dozijn treffers. Lionel Messi maakte vlak na rust zijn 38ste van het seizoen, waardoor hij Cristiano Ronaldo tot op een doelpunt is genaderd.

21.49 uur: RUSTSTAND PSG - METZ 2-0
Marco Verratti en Edinson Cavani zorgen voor de ruststand.

21.35 uur: RUSTSTAND UDINESE - INTER 0-0
Inter begint de tweede helft met een mannetje meer, want bij de thuisclub kreeg Maurizio Domizzi vlak voor rust zijn tweede geel.

21.33 uur: RUSTSTAND HULL CITY - LIVERPOOL 1-0
Deze tussenstand is goed nieuws voor Louis van Gaal (Manchester United) met betrekking tot Champions League-voetbal. En slecht nieuws voor Dick Advocaat (Sunderland) met het oog op de degradatiestrijd. Michael Dawson was de doelpuntenmaker.

21.28 uur: EINDSTAND BURSASPOR - FENERBAHCE 1-2
Fenerbahçe staat met één been in de Turkse bekerfinale. Onder anderen Dirk Kuijt stapt met een perspectiefrijke zege van het veld bij Bursaspor, dat op 21 mei een 2-1 achterstand moet wegwerken.

21.21 uur: RUST BAYERN MÜNCHEN - BORUSSIA DORTMUND 1-0
Het echte spektakel laat nog op zich wachten in München. Bayern hoeft in elk geval niet met een 1-0 voorsprong via Robert Lewandowski en een overwicht.

21.04 uur: EN DAN TOCH...
Bayern slaat een counter van Borussia Dortmund af en slaat aan de andere kant toe. De stift van Robert Lewandowski komt op de paal maar in de rebound breekt de Poolse spits de ban tegen zijn oude club.

21.03 uur: BAYERN MÜNCHEN - BORUSSIA DORTMUND
We zijn halverwege de eerste helft maar veel hoogtepunten zijn er nog niet geweest. BVB neemt een afwachtende houding aan, terwijl Bayern probeert het tempo op te voeren.

21.00 uur: AFTRAP PSG - METZ
Paris Saint-Germain kan zijn koppositie in de Ligue 1 uitbouwen. Bij winst komen de hoofdstedelingen drie punten voor op Olympique Lyon. Gregory van der Wiel staat in de basis.

20.46 uur: RUSTSTAND BARCELONA - GETAFE 5-0
Barcelona is op weg naar dubbele cijfers. Tweemaal Luis Suarez, Xavi, Neymar en Lionel Messi scoorden tot nu toe.

20.45 uur: AFTRAP UDINESE - INTER
De laatste kans voor Inter om nog kans te maken op Europees voetbal, is door te winnen bij middenmoter Udinese.

20.45 uur: AFTRAP HULL CITY - LIVERPOOL
Na Aston Villa is Hull City met zestien punten de slechtst presterende thuisploeg in de Premier League. Liverpool jaagt op Europees voetbal.

20.35 uur: AFTRAP BAYERN MÜNCHEN - BORUSSIA DORTMUND
De begroetingen vooraf zijn vriendelijk, maar nu is er geen tijd meer voor wederzijdse vriendelijkheden. Nu staat een plaats in de finale op 30 mei op het spel.

20.28 uur: BARCELONA HEEFT BUIT AL BINNEN
Na Lionel Messi brengen zijn aanvalsmaatjes Luis Suarez en Neymar de zege van Barcelona op Getafe binnen een half uur in veilige haven; 3-0. MSN staat samen nu op honderd doelpunten.

20.10 uur: GOAL MESSI
Penalty voor Barça, benut door Lionel Messi. Zijn 'Panenka' is doelpunt nummer 37 van de Argentijn in de Primera División dit seizoen. Barcelona - Getafe is 1-0.

20.01 uur: AFTRAP BARCELONA – GETAFE
Koploper Barcelona hoopt een gaatje te slaan van vijf punten met Real Madrid, dat morgen pas in actie komt, thuis tegen Almería.

19.40 uur: ROBBEN OP DE BANK
Arjen Robben begint straks op de bank bij Bayern München. Trainer Josep Guardiola twijfelde of hij de 31-jarige linkspoot zou laten beginnen in de bekerwedstrijd tegen Dortmund, maar doet dat dus niet. Robben kwam op 22 maart voor het laatst in actie. Een buikspierblessure hield hem na die verloren partij tegen Borussia Mönchengladbach (0-2) aan de kant.

De opstelling
Bayern München: Neuer, Rafinha, Boateng, Benatia, Bernat, Alonso, Lahm, Thiago, Müller, Weiser, Lewandowski.

Op de bank zitten naast Robben onder meer Mario Götze en Bastian Schweinsteiger.

19.30 uur: AFTRAP BURSASPOR - FENERBAHCE
Dirk Kuijt hoopt zijn verblijf in Turkije af te sluiten met twee hoofdprijzen. Fenerbahçe staat derde in de strijd om de landstitel en zit bij de laatste vier in de beker. Met de Katwijker in de basis begint de regerend kampioen aan de heenwedstrijd in de halve finale van de Türkiye Kupasi. Kuijt is net hersteld van een spierblessure en viel zaterdag al even in tijdens het competitieduel met Eskisehirspor (1-1).

Arjen Robben (links) en Robin van Persie samen in actie voor Oranje.
Arjen Robben (links) en Robin van Persie samen in actie voor Oranje.

19.30 uur: HOE STAAN ROBBEN EN VAN PERSIE ERVOOR?
Veel voetbal vanavond, met mogelijk de rentree van Arjen Robben. Zijn club Bayern München neemt het straks (20.30 uur) in de halve finale om de DFB-Pokal op tegen Borussia Dortmund. Robin van Persie speelt vanavond (20.00 uur) met de beloften van Manchester United tegen die van Fulham, om de belangrijke speelminuten te maken die hem langzaam terug in topvorm moeten brengen.

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht in het VI Matchcenter.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.