Winnende trainer Klopp: 'Het was een duivels duel'

Trainer Jürgen Klopp krijgt met de bekerfinale wellicht een droomafscheid bij Borussia Dortmund. Maar daar zag het lang niet naar uit. 'In de eerste helft straalden we niet uit dat we wat wilden.'

Klopp liet op de clubsite weten dat hij vond dat zijn team voor rust te weinig lef toonde tegen kersvers landskampioen Bayern München. 'Het is geen schande om hier te verliezen, maar we moeten dan wel strijdend ten onder gaan. Gelukkig stonden we slechts met 1-0 achter. Misschien dacht Bayern in de tweede helft dat de wedstrijd al binnen was, want we waren tot dat moment helemaal niet gevaarlijk.'

Nadat Bayern München geen penalty had gekregen wegens duidelijk handspel van Marcel Schmelzer, zorgde Pierre-Emerick Aubameyang plotseling voor de gelijkmaker. 'Zo kan het gaan. Het was een duivels duel. Beide teams gingen tot het uiterste. Ik heb ook geen idee hoe het kan dat die spelers uitgleden tijdens de penaltyserie.'

De finale om de DFB-Pokal is op 30 mei in Berlijn. Dortmund treft dan de winnaar van Arminia Bielefeld - VfL Wolfsburg, het duel dat voor woensdagavond op het programma staat.