Borussia bezorgt Bayern bizar bekerdrama

Reacties

Borussia Dortmund heeft Bayern München na een bizarre strafschoppenreeks de weg naar de finale om de DFB–Pokal versperd. De nieuwe blessure van Arjen Robben paste bij het Beierse drama (1-1).

Borussia bezorgt Bayern bizar bekerdrama

In de catacomben was de begroeting vriendelijk en warm geweest. BVB-trainer Jürgen Klopp en Bayern-spits Robert Lewandowski omhelsden elkaar, als bewijs dat het vertrek van de Pool naar de rivaal uit München de in Dortmund opgebouwde band niet had verpest.

Maar ruim een half uur later bleek dat er op het veld geen ruimte was voor sentimenten. Lewandowski leek met de openingstreffer de basis te leggen voor de overwinning van Bayern, dat met de vierde finaleplaats op rij geschiedenis zou schrijven.

Met dat resultaat was voor Klopp de laatste kans verkeken om zijn memorabele verblijf bij Borussia Dortmund te kunnen afsluiten met een prijs. De trainer, die bezig is aan zijn laatste maanden bij BVB, had zijn ploeg met een omzichtige tactiek het veld ingestuurd.

Het idee was om geduldig te wachten op een counterkans. Juist zo'n moment deed zich voor na een half uur. Maar de hoop op een voorsprong mondde uit in een bittere teleurstelling. Shinji Kagawa leed balverlies en bood daarmee Bayern juist de kans te profiteren van de ruimte in de BVB-defensie.

De Beierse ploeg sloeg genadeloos toe. Mehdi Benatia bracht Lewandowski in stelling. De Poolse spits stiftte eerst op de paal om vervolgens in de rebound uit een moeilijke hoek alsnog te scoren. Ook al werden in de 55ste minuut de terechte penaltyclaims van Bayern na hands van Marcel Schmelzer van de hand gewezen, de magere marge leek genoeg voor een plaats in de finale.

Van Borussia Dortmund werd offensief nagenoeg niets vernomen. Tekenend genoeg voor de offensieve onmacht van BVB was dat in de 72ste minuut pas de eerste poging binnen de palen kon worden genoteerd. Maar de wedstrijd kreeg niet veel later een verrassende ommekeer toen Pierre-Emerick Aubameyang geheel onverwachts de 1-1 maakte.

Het was het begin van een zware periode voor Bayern, met het geblesseerd uitvallen van de ingevallen Arjen Robben als dieptepunt. Zijn comeback na ruim een maand blessureleed werd verwelkomd maar eindigde een kwartier later in een nachtmerrie.

Dankzij doelman Manuel Neuer – hij redde zeer knap op een poging van Marco Reus – kreeg Bayern de kans in de verlengingen alsnog de finale te bereiken. De Beierse ploeg zag de kansen op succes stijgen na de tweede gele kaart voor invaller Kevin Kampl in de 108ste minuut.

Met kunst en vliegwerk bleef BVB-keeper Mitchell Langerak overeind om vervolgens in de noodzakelijke penaltyreeks de heldenrol zich toe te eigenen. Althans, de letterlijke uitglijders van Philipp Lahm en Xabi Alonso maakten de weg daarvoor vrij. De Australische doelman stopte de inzet van Mario Götze en zag daarna de penalty van Neuer – die daarvoor de Bayern-hoop in leven had gehouden door de poging van Mats Hummels te keren – op de lat eindigen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.