Seizoen Robben ten einde door spierscheuring

Reacties

Arjen Robben komt dit seizoen niet meer in actie, zo meldt zijn club Bayern München. De 31-jarige aanvaller heeft zoals gevreesd een spierscheuring opgelopen in zijn linkerkuit. Ook collega-spits Robert Lewandowski is er slecht vanaf gekomen.

Seizoen Robben ten einde door spierscheuring

Robben maakte dinsdagavond in de halve finale van het Duitse bekertoernooi na vijf weken afwezigheid zijn rentree, nadat hij was hersteld van een buikspierblessure. Die terugkeer is uitgelopen op een drama, blijkt een dag later na een bezoek aan de kliniek van de arts Hans-Wilhelm Müller Wohlfahrt die overigens met Bayern heeft gebroken.

Het seizoen van Bayern duurt mogelijk nog tot 6 juni, als in Berlijn de finale van de Champions League op het programma staat. Der Rekordmeister begint volgende week woensdag aan het gevecht om een plek in die eindstrijd, als het op bezoek gaat bij Barcelona voor de halve finale.

Ook Lewandowski zal die duels waarschijnlijk missen. Bayern geeft op de eigen website nog geen uitsluitsel over de periode van afwezigheid van de Poolse spits. Wel is duidelijk dat hij in een botsing met Dortmund-doelman Mitch Langerak niet alleen een hersenschudding heeft opgelopen, maar ook een gebroken kaak en neus.

Oranje
Onduidelijk is wat de blessure van Robben betekent voor het Nederlands elftal. Oranje speelt op 12 juni een belangrijke EK-kwalificatiewedstrijd in en tegen Letland. Gezien de diagnose van Bayern lijkt het uitgesloten dat Robben zes dagen na de CL-finale wel in actie komt, maar wellicht is er nog hoop voor bondscoach Guus Hiddink.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.