Topscorersvloek biedt gemaskerde Lewandowski kans

Reacties

Er lijkt dit seizoen een vloek te liggen op de topscorerstitel in de Bundesliga. De drie productiefste spelers op het hoogste niveau in Duitsland zijn allemaal geblesseerd. Hierdoor dreigt een diepterecord.

Topscorersvloek biedt gemaskerde Lewandowski kans

Alexander Meier en Arjen Robben komen deze jaargang waarschijnlijk niet meer in actie. Meier, die met negentien doelpunten topscorer is, heeft een knieblessure. Met zeventien treffers had Robben de spits van Eintracht Frankfurt in het vizier, maar de 31-jarige buitenspeler is geveld door een spierscheuring in zijn linkerkuit.

Dat geeft Bayern München-spits Robert Lewandowski, die al zestien keer scoorde, de kans om voor het tweede jaar op rij topscorer te worden. Ook de Pool kwam echter niet ongehavend uit de halve finale van de strijd om de DFB-Pokal. Lewandowski heeft behalve een hersenschudding ook een gebroken kaak en neus.

Voorzitter Karl-Heinz Rummenigge stelde dat de aanvaller met een masker op tóch in actie kon komen. Of Bayern dat risico ook gaat nemen in de Bundesliga is echter maar de vraag. De ploeg van trainer Pep Guardiola heeft de landstitel immers al binnen.

Als Lewandowski in de resterende vier duels niet minimaal vier doelpunten maakt, dan heeft voor het eerst sinds lange tijd de topscorer in Duitsland niet minimaal twintig goals achter zijn naam. In het seizoen 2001/02 gebeurde dat voor het laatst. Destijds werden Márcio Amoroso en Martin Max topscorer met achttien treffers.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.