Groep G: droomdebuut voor Leicester City en Mahrez

Champions League-debutant Leicester City is uitstekend begonnen aan het avontuur op het miljoenenbal. De Engelse kampioen bleek bij de entree te sterk voor Club Brugge. FC Porto kwam tegen het tiental van FC Kopenhagen niet verder dan een gelijkspel.

Club Brugge - Leicester City 0-3
De thuisploeg kreeg al vroeg een enorme kans via José Izquierdo, maar omdat de Colombiaan die verprutste was het Engelse gejuich na de treffer van Leicester-middenvelder Marc Albrighton (foto) in de vijfde minuut des te harder. De Engelsman kwam in het successeizoen in alle 38 Premier League-wedstrijden in actie, maar moest het daarin doen met slechts twee doelpunten. Toch was het uitgerekend hij die met een intikker uit een voorzet de eerste Champions League-goal van The Foxes voor zijn rekening nam.

Na een klein half uur verdubbelde Riyad Mahrez de marge. Na een te korte terugspeelpass van Stefano Denswil (ex-Ajax) trok Timmy Simons (ex-PSV) aan de noodrem toen Jamie Vardy van die fout leek te kunnen profiteren. Met de gegeven vrije trap wist de Algerijn wel raad. De buitenspeler, die in dit prille seizoen nog weinig potten kon breken, knalde schitterend binnen in de linkerbovenhoek: 0-2.

Riyad Mahrez was met twee goals de grote man bij het Champions League-debuut van Leicester City.

In de 61ste minuut tekende diezelfde Mahrez voor de eindstand volgens haast hetzelfde recept: Vardy werd gevloerd, zijn maatje drukte af. Dit keer was het Brugge-goalie Ludovic Butelle die de Engelsman torpedeerde en omdat hij dat in zijn eigen strafschopgebied deed, ging de bal op de stip. Met het schot door het midden werd Butelle - die geel kreeg voor zijn overtreding - gepasseerd. Daardoor peurde het Leicester van manager Claudio Ranieri direct drie punten uit het eerste duel en is de Belgische kampioen nog puntloos.

FC Porto - FC Kopenhagen 1-1
De Portugezen schoten uit de startblokken en kwamen na een kleine dertien minuten fraai op voorsprong. Otávio stond met een onderschepping zelf aan de basis van dat doelpunt. De middenvelder leverde de bal na zijn tussenkomst direct in bij André Silva, maar werd door zijn ploeggenoot gevonden met een hakbal. De Braziliaan twijfelde geen moment en joeg de bal met een vlammend schot tegen het net.

FC Kopenhagen kwam echter gauw na rust langszij. Een voorzet vanaf de linkerkant van Youssef Toutouh werd verlengd en kwam daardoor wat gelukkig in het bezit van Andreas Cornelius. Na een scrimmage liet de Deen keeper Iker Casillas kansloos met een kopbal. Die stand stond na ruim negentig minuten nog op de borden, al haalden de Deense bezoekers het einde niet met elf man. Jan Gregus moest al na 66 minuten inrukken na zijn tweede gele kaart van de wedstrijd.